Krimi Pardubický Plzeňský Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Záchranáři v Česku dnes zasahovali u dvou utonulých a jedné topící dívence

ČESKO – Hned třikrát po celém Česku dnes záchranáři zasahovali na vodních plochách, kdy dvakrát vyjížděli k utonulým lidem a v jednom případě k tonoucí se pětileté dívence na lounském koupališti, kterou se však narozdíl od mužů, záchranářům podařilo zachránit.

V lomu Leštinka u Skutče na Chrudimsku dnes zemřel muž při potápění v lomu. Ponořil se ještě se dvěma potápěči, na hladinu se však nevrátil. Přibližně po patnácti minutách se pod hladinu znovu potápěči ponořili, nalezli ale již bezvládné tělo. Nepomohla bohužel už ani resuscitace.

K utonutí došlo dnes také v jezírku v Plzni, kam si šel zaplavat 19letý mladík. Přeplavat z jednoho břehu na druhý se mu nepodařilo. Patrně přecenil své síly a potopil se a utopil. I jeho bezvládné tělo se záchranářům již nepodařilo přivést k životu!

Jak jsme již informovali, dnes záchranáři zasahovali také v Ústeckém kraji, a to na koupališti v Lounech, kde se topila pětiletá dívenka. Ta byla nalezena pod vodní hladinou pod skluzavkou. Život dívence zachránili plavčíci a jedna z návštěvnic koupaliště, kteří společně dívenku úspěšně resuscitovali. Na místě zasahoval i vrtulník leteckých záchranářů. Dívka byla převezena do nemocnice.

PSALI JSME TAKÉ: DRAMA: V bazénu lounského koupaliště se dnes topila holčička! Zachránili jí plavčíci a návštěvnice plovárny

 

Autor: Honza Vraný
Ilustrační snímek autor

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář