Auto-Moto HZS Krimi Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Hasiči zasahovali u nehody čtyř vozidel před vjezdem do Prahy po D1

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Dnes před sedmou hodinou ranní byla středočeským hasičům nahlášena dopravní nehoda na brněnské dálnici D1 na kilometru 8,5 ve směru do Prahy u obce Nupaky.

Řidič, který projížděl kolem a událost oznámil na tísňovou linku, pouze uvedl, že se střetla dvě až tři vozidla a jedno z nich zůstalo převrácené na střechu. Vzhledem k nedostatku informací bylo předpokládáno, že jde o nehodu s vyproštěním zaklíněných osob.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Říčany a také jednotka HZS hl. m. Prahy ze stanice HS-4 Chodov. Před příjezdem na místo bylo od dalšího oznamovatele upřesněno, že ve vozidlech nikdo zaklíněný není, ale dochází k úniku provozních kapalin na vozovku. Cestu k zásahu komplikovala kolona, která se před nehodou vytvořila bez záchranářské uličky.

Po příjezdu hasičů velitel zásahu upřesnil, že se jedná o nehodu tří osobních aut a jednoho nákladního vozidla bez zranění osob. Hasiči provedli protipožární opatření na vozidlech a posypali uniklé kapaliny sorbentem. Na označení nehody do jejího vyšetření Policií ČR byla povolána šipka ze Střediska správy a údržby dálnic Mirošovice.

Dálnice zůstala průjezdná dvěma jízdními pruhy. Po půlhodinovém zásahu bylo místo předáno policii a hasiči se vrátili zpět na své základny.

FOTOGALERIE: 

Autor: kpt. Ing. Jaroslav Gabriel

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář