Auto-Moto Cestování Doprava Politika Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Ikona severočeského BESIPu v Ústeckém kraji Honza Pechout se loučí

ÚSTECKÝ KRAJ – V rámci jednání Zastupitelstva Ústeckého kraje proběhlo oficiální rozloučení s krajským koordinátorem BESIP Honzou Pechoutem, který po více než 28 letech svou kariéru v problematice bezpečnosti silničního provozu k 30. červnu uzavírá. Za roky úspěšné a příkladné spolupráce mezi Ústeckým krajem, BESIPem a krajskou dopravní policií poděkovali osobně hejtman Oldřich Bubeníček a náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek.

V průběhu osmnácti let intenzivní spolupráce s Ústeckým krajem se podařilo realizovat 18 krajských kol dopravní soutěže mladých cyklistů, dvakrát zde proběhlo celostátní finále, a dokonce se kraj stal hostitelem i evropského finále této dopravní soutěže. Šest let se pořádá dopravně preventivní akce pro středoškoláky z Ústeckého kraje s velkým dopadem Safety Road a sedm let preventivní akce zaměřená na řidiče kamionů Den pro kamiony.

O významu, spolehlivosti a oblíbenosti Honzy Pechouta a jeho přínosu na pole problematiky prevence a bezpečnosti v silničním provozu svědčí také to, že po dobu jeho osmadvacetiletého působení se vystřídalo 24 ministrů dopravy a 14 vedoucích oddělení BESIP…

Zdroj: Ústecký kraj 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář