Krimi Liberecký Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Z podvodu se zodpovídá 32letý muž z Mladoboleslavska! Přítelkyni tvrdil, že po něm jdou lichváři a mafie

ČESKOLIPSKO/MLADOBOLESLAVSKO – Přes internetovou seznamku poznala mladá žena z Českolipska 32letého muže z Mladoboleslavska. Bohužel se hned nechala okouzlit jeho sympatickým zevnějškem a vůbec nedokázala odhadnout jeho osobnost. Poprvé si od ní peníze vypůjčil už po měsíční známosti. Řekl si o částku 3 000 korun, kterou údajně potřeboval na uhrazení dluhu. Komu a za co měl zaplatit, s ní tehdy nijak nerozebíral. V půjčování peněz pak ale pokračoval dál. Příště žádal o víc jak dvojnásobek a postupem času i o desetitisíce korun.

Tvrdil jí například, že na diskotéce zbil v sebeobraně nějaké cizince, a pokud jim ihned nezaplatí výdaje za jejich ošetření v nemocnici, tak ho policisté zavřou do vězení. Jindy zase potřeboval peníze údajně proto, aby uhradil směnku lichvářům. Žena mu uvěřila dokonce i to, že se zadlužil u mafie, a pokud nezaplatí, bude ho to stát život. Napovídal jí totiž , že mu mafie uložila provést určitý úkol, který odmítl splnit, a proto musí zaplatit pokutu.ilustrační foto
ilustrační foto

V průběhu dvou měsíců z ní podobným způsobem vylákal částku 223 800 korun, tehdy předstíral, že s ní plánuje společnou budoucnost. K žádnému posunu ve vztahu se ale nerozhoupal a nyní se nemá ani k vracení peněz. Žena se proto obrátila na policisty se žádostí o pomoc. Vzhledem k výši způsobené škody se případem zabývala služba kriminální policie a vyšetřování. Na základě zadokumentovaných důkazů dospěli kriminalisté k závěru, že podezřelý svou partnerku vědomě klamal a už ve chvíli, kdy o peníze žádal, věděl, že jí je nikdy nesplatí.

Usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin podvodu si muž z Mladoboleslavska už převzal. Soud ho v této souvislosti může potrestat až pětiletým trestem odnětí svobody.

Život je dobrá škola, jen školné je někdy příliš drahé. Proto si milé ženy vezměte ze zkušenosti oznamovatelky ponaučení a nepůjčujte neprověřeným partnerům žádné peníze . Ušetříte si tím nejen finance ale také velké osobní zklamání.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Z podvodu se zodpovídá 32letý muž z Mladoboleslavska! Přítelkyni tvrdil, že po něm jdou lichváři a mafie

Napsat komentář