Auto-Moto Doprava HZS Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Nehoda autobusu s nákladním automobilem. Řidič autobusu byl transportován do nemocnice vrtulníkem

KROMĚŘÍŽSKO – Tři jednotky hasičů zasahovaly u vážné u nehody autobusu a nákladního automobilu v Morkovicích-Slížanech na Kroměřížsku. 

Hlášení o nehodě na křižovatce ulice Komenského a 1. máje v Morkovicích přijali hasiči v 17:31 hodin. K nehodě byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan a z Kroměříže a také jednotka dobrovolných hasičů z Morkovic-Slížan.

Průzkumem bylo zjištěno, že zraněný řidič autobusu je zaklíněný. Hasiči s hydraulickým vyprošťovacím zařízením řidiče uvolnili a z autobusu vynesli na páteřní desce a předali zdravotníkům. Namísto nehody přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který řidiče autobusu transportoval do nemocnice. V autobusu jelo v době nehody asi 19 osob, z toho 7 bylo zraněno. Řidič nákladního automobilu byl také zraněn. Hasiči zraněným spolu se zdravotníky poskytli první pomoc. Zranění byli odvezeni k dalšímu vyšetření do nemocnice.

Na místo nehiody se dostavila Policie České republiky, která řídí dopravu a vyšetřuje příčinu nehody. Ulice Komenského bude po celou dobu šetření uzavřena.

Starosta Morkovic-Slížan zajistil pro hasiče ochranné nápoje. Odtažení poškozeného autobusu zajišťuje vedení přepravní společnosti. Hasiči nasvětlovali pro potřeby šetření místo nehody. Následně pomáhali odtahové službě při odstranění poškozených vozidel ze silnice.

Po úklidu silnice se jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan vrátila na stanici. Okolnosti vážné nehody vyšetřují dopravní policisté.

FOTOGALERIE…

Autor:  nprap. Roman Žemlička

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Nehoda autobusu s nákladním automobilem. Řidič autobusu byl transportován do nemocnice vrtulníkem

  1. Pingback: official statement

Napsat komentář