Karlovarský Kultura Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Slavnostní zahájení 54. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary na červeném koberci před hotelem Thermal

KARLOVY VARY – Po červeném koberci k hotelu Thermal přichází aktuálně filmoví hosté na slavnostní zahájení 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. 

Byla mezi nimi i oscarová herečka Julianne Mooreová s manželem, která večer převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Po červeném koberci přicházejí ale i další osobnosti světového ale i českého filmu! Chybět nebude například herečka Jiřina Bohdalová nebo Jaromír Hanzlík či Jiří Suchý. Po 18.00 hodině se prošla po koberci i herečka Jitka Čvančarová v krásných červených šatech.

54. filmový festival v Karlových Varech…

  • se koná od 28. června do 6. července.
  • jako hosty festival pozval například oscarovou Julianne Mooreovou a jejího manžela Barta Freundlicha,  Patricii Clarksonovou či Billyho Crudupa, do Karlových Varů se vrátírovněž  Casey Affleck.
  • V rámci festivalu se promítne na dvě stovky hraných a dokumentárních filmů. Festival zahájí drama Po svatbě s Julianne Mooreovou a uzavře komedie Late Night s Emmou Thompsonovou.

Zdroj: Karlovy Vary International Film Festival

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: Slavnostní zahájení 54. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary na červeném koberci před hotelem Thermal

Napsat komentář