Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Atlético Most zazářilo na Quanto Cupu 2019

MOST/SVITAVY – Quanto Cup je mezi malofotbalovou komunitou v České republice skutečný pojem. Tento svitavský turnaj se za svou historii stal největším u nás a nejinak tomu bylo i letos v jeho již jednadvacátém ročníku, který proběhl tento víkend od 29. do 30. června. Hned šedesát týmů v hlavní kategorii, které stály na jeho startu, nemá v ČR konkurenci.

Turnaj však neoplývá pouze kvantitou. Kvalita jeho účastníků je rovněž velmi vysoká a medaile na tomto turnaji tak tradičně visí nesmírně vysoko. Samotný turnaj je i s ohledem na počet týmů a tím pádem vysoký počet zápasů koncipován jako dvoudenní, což také nebývá zcela obvyklé. Na účastníky tak čekají jak ryze fotbalové výzvy, tak i nutnost popasovat se s tímto náročným modelem.

Letošním jediným mosteckým zástupcem na tomto prestižním turnaji bylo Atlético Most. Jde o mimořádně silný tým, jehož ambice jsou na každé akci vždy ty nejvyšší a ani tentokrát tomu nebylo jinak.

Do Svitav odcestovala sestava – Marek Jech – brankář, David Batelka, David Černý, Dominik Dolejší, Michal Khaur, Adam Koudelka „C“, Ladislav Mužík, Tomáš Solil a Jiří Zigmund.

Jak již bylo řečeno, Atlético Most si na Quanto Cup přicestovalo pro hodně vysoké umístění a tento svůj cíl začalo naplňovat již v sobotní základní skupině. V té se střetlo se čtyřmi dalšími soupeři (včetně dvou ze Slovenska) a s výjimkou jedné porážky s týmem Klauni Litoměřice bylo stoprocentní. I přes toto drobné zaváhání Atlético svou základní skupinu opanovalo a do nedělních bojů tak postoupilo s vizitkou vítěze skupiny.

Pro nedělní program byly postupující týmy nejprve rozlosovány opět do semifinálových skupin a poté již následoval finálový pavouk.

I v semifinálové skupině si Atlético počínalo velmi dobře a po dvou výhrách a dvou remízách s týmy SubStandard Liège London (Anglie) a Jiřina Prostějov skončilo v této skupině na druhém místě, což mu zajistilo postup do finálového pavouka.

Zde nejprve vyřadilo slovenského zástupce CIE MAR Sučany 4:1, aby v další fázi zdolalo 1:0 tým Banáni Nové Město na Moravě.

Tento výsledek již Atlético Most posunul mezi osm nejlepších týmů turnaje. Ve čtvrtfinále se Atléticu postavilo mužstvo ZO OS KOVO TŽ Třinec a i tohoto soupeře Atlético zdolalo a to po skvělém výkonu konečným výsledkem 2:1. Mostečtí hráči tak již byli mezi čtyřmi nejlepšími.

Tím, kdo se jim postavil do cesty při snaze o postup do finále byl tým Golden Guns Hradec Králové. S tímto soupeřem svedli Severočeši vyrovnanou a napínavou partii, kterou musely po nerozhodném výsledku 0:0 rozhodnout pokutové kopy. V této loterii byl nakonec úspěšnější hradecký soupeř (který později celý turnaj ovládl) a na Atlético Most zbyl boj o bronzovou pozici. K jejich cti slouží, že toto občas nevděčné utkání pojali stejně prestižně jako boj o titul a svého soupeře AC Gamaspol Jeseník dokázali nakonec porazit, když tentokrát byli při penaltách šťastnější oni.

Atlético Most tak s výjimkou jednoho zápasu v základní skupině nepoznalo hořkost porážky v normální hrací době a bere konečné třetí místo na turnaji, který je u nás tím největším. Jedná se o další mimořádný úspěch tohoto mladého týmu, na který v budoucnu jistě naváží řadou dalších.

Více informací na www.qantocup.cz.

Autor: Aleš Janeček
Mostecká liga malé kopané

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZE SPORTU: Atlético Most zazářilo na Quanto Cupu 2019

Napsat komentář