Kultura Politika Pomáháme PR Reklamy Školní okénko Sport Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Táborníky v kempu Jordan v Oparenském údolí na Litoměřicku navštívila poslankyně Hana Aulická Jírovcová i Divadlo VeTři

OPARNO – Na devadesát dětí nejen z Ústeckého kraje ale téměř z celé republiky a dokonce i ze zahraničí v těchto dnech tráví letní prázdniny v areálu kempu Jordan v Oparenském údolí na Litoměřicku, kde se nachází dětský tábor. Ten již dvacet let zřizuje Okresní výbor KSČM v Lounech. 

Hlavní vedoucí tábora Jindřich Dlouhý i letos pozval redakci JV PRESS.cz na krátkou prohlídku areálu tábora a nejen ji. Opakovaně totiž za dětmi na tábor jezdí také opravdu vzácná a milá návštěva z Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, a to věčně usměvavá poslankyně Ing. Hana Aulická Jírovcová a ani tentokrát nepřijela s prázdnou. Kromě dárků a pozorností do soutěže přivezla také „diskotéku“ v podání Divadla VeTři. A děti si diskotéku a soutěže pod širým nebem opravu moc užily…

Více již v naší videoreportáži z návštěvy tábora…

Videoreportáž připravil: Vlasta Vébr a Honza Vraný/JV PRESS

Táborníci redakci pak prozradili, že je už navštívili také služební kynologové s ukázkou výcviku záchranářských i policejních psů, hasiči nebo policisté… Děti čeká také branný závod, výlety na Lovoš a po okolí ale i večerní diskotéky a nechybějí ani každodenní dovednostní a vědomostní soutěže. Děti mají v areálu kempu i dva bazény.

„Každoročně na tábor jezdí téměř stejná parta „dobrovolníků,“ která pro děti připravuje pestré kulturní, společenské i sportovní činnosti a výlety. Náš tábor je pro rodiče dětí finančně dostupný i vzhledem k tomu, že máme spoustu sponzorů a všichni pracovníci tábora jezdí pravidelně bez nároku na odměnu. Všem patří velké poděkování,“  říká oddílový vedoucí v Oparně Ing. Petr  Kubeš.

FOTOGALERIE… 

Autor: Honza Vraný
Foto: David Dodo Doležal

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář