Krimi Plzeňský Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Majitel z Kladrub na Plzeňsku si zabezpečil balíky sena lokátory proti krádeži! Vyplatilo se mu to

KLADRUBY – Zřejmě i dopadení zloději balíků sena byli překvapení, když se u nich objevili policisté. Netušili totiž, že si předvídavý majitel seno proti krádežím zajistil – do balíků nainstaloval lokalizační zařízení, které nám ukázalo, kde se odcizené balíky nacházejí…

O GPS lokátorech však netušili dva pachatelé, kteří nezávisle na sobě balíky z louky odcizili. Zabudované lokalizační zařízení v seně plzeňské policisty totiž následně přivedlo přímo k nim. 

Stříbrští policisté ve druhé polovině června letošního roku přijali oznámení o krádeži osmi balíků sena z louky mezi obcemi Láz a Kladruby. Následným šetřením, a zejména díky lokalizačnímu zařízení, které majitel do balíků sena zabudoval – právě z důvodu případných krádeží, policisté zjistili, že se balíky nachází ve dvou okolních vesnicích.

Čtyři balíky v celkové hodnotě 4 000 korun odcizil nejprve 31letý muž, zbylé čtyři balíky v té stejné hodnotě odcizila následující den 45letá žena. Jednání obou pachatelů, kteří seno chtěli, dle svého vyjádření, použít pro vlastní potřebu, policisté kvalifikovali jako přestupek proti majetku a každému z nich uložili příkazy na místě. Balíky sena vrátili nepoškozené zpět jejich majiteli.

Autor: por. Bc. Dagmar Jiroušková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Majitel z Kladrub na Plzeňsku si zabezpečil balíky sena lokátory proti krádeži! Vyplatilo se mu to

Napsat komentář