Krimi Pomáháme Složky IZS Sport Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

GRATULUJEME : Dva policisté z Českolipska jsou mistry Evropy v silovém trojboji

ČESKOLIPSKO – Nadstrážmistr Pavel Čížek z českolipského oddělení hlídkové služby a praporčík Zdeněk Slovák z obvodního oddělení policie v Doksech vybojovali ve svých kategoriích na letošním mistrovství Evropy WUAP EM v silovém trojboji a mrtvém tahu, které se konalo ve dnech 17. až 22. června ve Spolkové republice Německo v městečku Frauenau, zlaté medaile. Tím si zajistili svoji účast na mistrovství světa, které proběhne v říjnu v americkém Chicagu.

V Německu oba sportovci potvrdili  výbornou kondici svými výkony. Titul mistra Evropy získal nadstrážmistr Pavel Čížek v kategorii junioři do 90 kilogramů v disciplíně benchpress výkonem 220 kilogramů. Tím překonal i svůj dosavadní osobní rekord 200 kilogramů, kterým si v květnu letošního roku zajistil prvenství na mistrovství České republiky v Novém Boru. Praporčík Zdeněk Slovák soutěžil v kategorii muži open do 90 kilogramů a zlatou medaili ve své kategorii získal za výkon 230 kilogramů v benchpressu. Svoji letošní první zlatou medaili získal stejným výkonem na mistrovství České republiky WUAP EM v Novém Boru.

Oba mistři Evropy se nyní poctivě připravují na mistrovství světa WUAP EM v silovém trojboji a mrtvém tahu, které proběhne v říjnu v americkém Chicagu. Držíme jim palce.

Autor : por. Bc. Ivana Baláková

 

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář