Cestování Kultura Pomáháme PR Technika Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Turisté zvolili NEJ novinku loňského roku. Nejvíce hlasů dali lidé Thermaliu Teplice

ÚSTECKÝ KRAJ – Nultý ročník soutěže KRUŠNOHORSKÁ „NEJ“ má svého vítěze. Veřejnost nejprve nominovala jedenáct novinek roku 2018, které si podle návštěvníků zasloužily ocenění a patří k tomu nezajímavějšímu a nejlákavějšímu, co destinace Krušné hory nabízí.

Tři měsíce trvalo hlasování na sociálních sítích, při kterém lidé volili tu NEJ novinku loňského roku. Nejvíce hlasů získalo Thermalium Teplice a stalo se tak vítězem ankety KRUŠNOHORSKÁ „NEJ“ pro rok 2019. Vítěz získává propagaci svého produktu v hodnotě 50 tisíc korun. Putovní cenu vílu Marcebylu předají organizátoři soutěže zástupci sdružení SPO-NA při slavnostním aktu přímo v prostorách vítězného Thermalia Teplice.

„Výsledky hlasování se do poslední chvíle měnily. O první místo bojovalo Thermalium Teplice s Moldavskou dráhou. Nakonec rozhodly hlasy na Facebooku. Hledali jsme cestu, jak ocenit novinku v cestovním ruchu, která by se líbila lidem, protože hlas lidu se velmi často liší od názoru odborné veřejnosti. Nultý ročník soutěže, ze které chceme udělat tradiční akci v oblasti Krušných hor, se povedl. Lidé měli zájem novinky nominovat a svými hlasy své favority podpořili. Vítěz je sice jen jeden, ale spokojeni mohou být všichni soutěžící. Vždyť už jen to, že si jejich produktu lidé všimli a do soutěže ho nominovali, je úspěch a milé ocenění jejich snažení a práce,“ uvedla k soutěži mluvčí skupiny SPO-NA Eva Maříková. V příštím roce bude soutěž pokračovat tentokrát už prvním ročníkem. Plánovanou novinkou soutěže by mělo být propojení s německou stranou Krušných hor. V roce 2020 by se tak volily dvě NEJ novinky – jedna česká, druhá německá. V letošním roce soutěž probíhala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.

FOTOGALERIE… 

Konečné pořadí ankety KRUŠNOHORSKÁ „NEJ“:

1.Thermalium Teplice, 2. Znovuzprovoznění Moldavské dráhy + I. symbolické spojení „Moldava-Holzhau“, 3. Rozhledna Elektrárna Ledvice, 4. Naučná stezka „Zaniklá důlní díla Lomu a Loučné“, 5. Bobová dráha na Klínech, 6.Propagační kreslené video Most, 7.Stezka Offroadsafari, 8. Propojení ski areálů Boží dar – Neklid – Klínovec, 9. Tvořivé dílničky v zámku Valdštejnů, 10. Informační centrum Hornické krajiny Krupka, 11. Chata Barbora Český Jiřetín.

Zdroj: Ústecký kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář