Krimi Pardubický Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OPRAVDU SE STALO: Dobrá práce operačního důstojníka. Policisté zachránili mladíka na Chrudimsku, který hodiny bloudil

CHRUDIMSKO – Dvacetiletý muž z Prahy vyrazil do přírody, kde bloudil lesem a kukuřičným polem, bál se divočáků, hodiny se mu nedařilo nalézt žádnou obec, proto vytočil 158. Policista z operačního střediska ho uklidnil a navedl na aplikaci, která určila jeho lokalizaci. Díky tomu ho hlídka rychle našla a doprovodila na nejbližší nádraží, aby se dostal zpět domů do Prahy.

Na tísňovou linku těsně před půlnocí zavolal 20letý mladík s žádostí o pomoc. Údajně hodiny bloudil stezkami, lesem a kukuřicí, byla už tma a bál se napadení divokými prasaty. Byl už unavený, zoufalý a vyděšený, proto žádal o pomoc dostat se do „civilizace“ a vytočil 158. 

Strach a únava sehrály svou roli, kvůli které úplně zapomněl na to, že díky funkčnímu mobilnímu telefonu, notebooku a datovému připojení (vše měl u sebe) může na mapách vidět sám, kde se nachází. Kolega na operačním středisku se ho snažil uvést do reality a navést na to, jak bude nejsnazší jeho souřadnice co nejpřesněji lokalizovat. Dostupné lokalizační systémy nás nasměrovaly do Podhradí. Ještě než k němu policisté dojeli, poučil ho, aby už nikam nechodil, aby znovu neskončil někde v kukuřici. Kolegové z Chrasteckého obvodního oddělení ho našli a doprovodili na nejbližší nádraží, odkud mohl jet směr hlavní město Praha, kde žije.

Jak je vidět, pomoc se na základě telefonátu dostavila včas, byl v pořádku, ale jak se v tuto noční dobu v tomto místě objevil, tomu on sám nerozuměl. Chtěl cestovat přírodou a sám uznává, že dost hrubě zabloudil na což nejspíš jen tak nezapomene.

Autor: por. Mgr. Eva Maturová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář