Krimi Školní okénko Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA AKTUÁLNĚ: Na Děčínsku udeřil blesk do ženy a trojice dívek ukrytých pod stromem! Ženu svědci a záchranáři museli resuscitovat

DĚČÍNSKO – Úder blesku dnes odpoledne na Děčínsku zasáhl dospělou ženu a tři dívky mladší patnácti let. Žena po zásahu blesku utrpěla náhlou zástavou oběhu a musela být resuscitována náhodnými svědky ve spolupráci se záchranářem po telefonu a následně i přivolanými záchranáři! Resuscitace byla nakonec úspěšná a ženu se podařilo oživit. Drama potvrdil naší redakci mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

Podle zjištění agentury JV PRESS.cz se žena s dětmi ukryla před prudkou bouří pod strom u Vysoké Lípy u Jetřichovic na Děčínsku, kdy přímo do dospělé ženy poté udeřil blesk, který následně zasáhl i tři dívky. Jedna utrpěla vážná zranění, druhá středně vážná a třetí dívka utrpěla naštěstí jen lehká zranění. Všechny tři školačky poté skončily na dětském oddělení ústecké Masarykovy nemocnice.

Vážně zraněná žena po úspěšné resuscitaci byla poté transportována do ústeckého traumacentra. Záchranáři do akce povolali i vrtulník letecké záchranné služby, ale vzhledem k prudké bouři od Jetřichovic na Děčínsku, se vrtulník musel vrátit zpět na základnu, nemohl totiž proletět bouřkou. Čtveřici zasažených tak do nemocnice převážely sanitky.

Autor: Honza Vraný

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář