Krimi Pomáháme Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů Zvířata

Strážníci zasahovali u pádu psa z okna ve 2. patře

PRAHA – Strážníci zasahovali u pádu psa z okna ve 2. patře. Naštěstí se mu nic vážného nestalo. V šoku a s drobnými oděrkami ho strážníci převezli do útulku. Tam si ho vyzvedla majitelka.

K pádu psa z 2. patra byla hlídka městské policie vyslána včera po poledni do ulice Pujmanové v Praze 4 na základě žádosti od Policie ČR. Oznamovatelka strážníkům pak na místě popsala, že při procházce venku uslyšela ránu a následně uviděla kulhajícího psa, který se odplazil na trávník. Zároveň si všimla otevřených oken ve 2. patře nejbližšího domu. 

Pes neměl krvácivé zranění, ale utrpěl šok. Jednalo se o krátkosrstého křížence střední velikosti světle hnědé barvy s bílým antiparazitním obojkem. Pomocí mikročipu se podařilo ve slovenské databázi psů zjistit telefonický kontakt na majitele, který ale telefon nezvedal. Na zvonek u bytu, odkud měl pes vypadnout, nikdo nereagoval.

 Otřesený pes byl převezen do trojského útulku pro opuštěná zvířata Městské policie Praha, kde mu ošetřovatelé ošetřili drobná zranění. Zde si ho pak vyzvedla majitelka. Dle jejích slov v minulosti z okna již skočil. Tak snad bude mít tento skokan životů jako kočka.

Zdroj : Městská policie hl. m. Prahy

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář