Finance Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Policisté už znají jméno „anonyma“, který na tísňovou linku ohlásil bombu v libereckém Globusu! Zadrželi ho do hodiny po jeho telefonátu

LIBEREC – V sobotu devět minut po patnácté hodině odpoledne ohlásil anonym na tři tísňové linky 158, 156 a 112 , že se v obchodním centru Globus v Liberci nachází bomba.

Policisté okamžitě poté zahájili evakuaci lidí, kteří se v nákupním středisku nacházeli, uzavřeli příjezdové komunikace a začali prohledávat celý rozsáhlý objekt.

Autora této poplašné zprávy se policii podařilo zadržet už hodinu po přijetí jeho hovoru. Jedná se o 17letého mladíka.  Kontrolu obchodního centra jsme dokončili krátce po 17. hodině a žádný nástražný výbušný systém v něm policisté naštěstí nenašli.

Zadržený mladík se k autorství poplašného telefonátu přiznal. V této souvislosti se bude zodpovídat z provinění na šíření poplašné zprávy a jeho případ bude vzhledem k jeho věku projednávat zvláštní  soud pro mladistvé.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Policisté už znají jméno „anonyma“, který na tísňovou linku ohlásil bombu v libereckém Globusu! Zadrželi ho do hodiny po jeho telefonátu

  1. Pingback: fum

Napsat komentář