Finance HZS Krimi Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Vyjádření k požáru v areálu stavby v pražských Holešovicích

PRAHA – Ve čtvrtek po poledni došlo k požáru ve stavebním areálu v pražských Holešovicích během stavby Centra Stromovka (dříve OC Letná). Požár byl zlikvidován krátce po poledni. Po kontrole hasičů byly ještě během včerejšího odpoledne stavební práce obnoveny. Požár se obešel bez zranění.

Pravděpodobnou příčinou požáru byla jiskra ze svářečky, od níž se vznítil polystyrén v prostoru technologického dvora na střeše rozestavěné budovy. Začala hořet střešní krytina a blízká vzduchotechnická jednotka. Díky zásahu přítomných instalatérů ve spolupráci s přivolanými hasiči se požár dále nešířil a byl rychle uhašen.

Zásah trval přibližně dvě hodiny a během něj, byla dočasně uzavřena ulice Veletržní, aby mohly být evakuovány osoby na stavbě, kvůli riziku vdechnutí kouře.

Na stavbě došlo pouze k dílčím škodám, a to na střeše budovy, v rozsahu přibližně 10 x 20 m. Žádný z pracovníků nebyl zraněn, přesto si některé z preventivních důvodů převzali záchranáři. Další části stavby, ani její okolí, nebyly poškozeny.

Místo požáru prošlo kontrolou a stavební práce dále pokračují v běžném režimu. Obnoven byl již během včerejšího dne také provoz v ulici Veletržní, kterou hasiči v době zásahu uzavřeli.

Autor: Richard Kohout
projektový manažer
LORDSHIP a.s.
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář