Finance Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

SMUTNÉ VÝROČÍ: Před jedenácti lety tragicky zemřel chomutovský policista Roman Jedlička rukou vraha

CHOMUTOV – Chomutov si připomíná smutné výročí! Dnes je to přesně jedenáct let, kdy do služby naposledy nastoupil policista Roman Jedlička z Chomutova. Osudného 3. září 2008 se naposledy rozloučil se svou přítelkyní, která tehdy čekala jeho dítě a šel dohlížet na bezpečnost města. V ten den společně se svými kolegy dopadl vraha. Sám však při policejním zákroku bohužel tragicky zemřel. 

Ani po jedenácti letech na Romana Jedličku veřejnost nezapomíná. V jejich srdcích totiž žije dál. Pietní pomník policisty Romana Jedličky u bývalé pošty rok co rok opět ožívá barvami květin, které mu lidé přinášejí. Nechybí každoročně ani pietní květiny od vietnamské rodiny, která ve stejný den přišla o jednoho ze svých členů.

Co se 3. září 2008 vlastně v Chomutově stalo?

Devětatřicetiletý sériový vrah Roman Postl z Teplic se v tento osudný den pohyboval centrem Chomutova. To už měl za sebou tři vraždy. Přišel do baru Las Vegas. Zřejmě chtěl peníze, vietnamský mladík mu je možná nechtěl vydat. Okolo průběhu panují dodnes nejasnosti, ovšem výsledek byl jasný. Vrah barmana následně zastřelil a hernu zapálil aby zahladil stopy.

To, že se něco děje, zpozoroval jeden z nájemníků, který nakonec přivolal policejní hlídku. Ta začala střelce pronásledovat a dostihla ho právě před starou poštou. Útočník znovu vytáhl pistoli a následně strhla se přestřelka. Jedna z kulek zasáhla tehdy osmadvacetiletého policistu Romana Jedličku do hrudníku. Těžce zraněný policista byl převezen do nemocnice, kde krátce na to bohužel těžkým poraněním podlehl. Jedna střela měla zasáhnout jeho srdce.

Postřelen byl tehdy i několikanásobný vrah Postl. Lékaři ho následně operovali. Poté byl chvíli dokonce při vědomí, hovořil s policisty, kterým se přiznal k další vraždě. Nakonec ale vážná zranění také nepřežil, zemřel 8. září, tedy pět dní po tragické policejní přestřelce.

Dvojnásobná vražda tehdy otřásla širokou veřejností i policejním sborem. Zastřelený mladý policista sloužil u policie osm let. Na světě po sobě zanechal tehdy ještě nenarozenou dcerku Natálku.

ČEST JEHO PAMÁTCE… NEZAPOMÍNÁME…

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář