Mateřská škola Pardubický Školní okénko Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Základní škola Zdravotnictví Zprávy podle krajů

PREVENCE: Divadlo VeTři se na podzim rozhodně nudit nebude…

PARDUBICKO/MOSTECKO – Divadlo VeTři, které je proslulé svými preventivními divadelními scénkami, se na podzim tohoto roku rozhodně nebude nudit.

„V letošním roce budeme opět hrát, tak jako v loňském roce, pro seniory v Pardubickém kraji. Pod hlavičkou KRAJSKÉHO ŘEDITELSTVÍ POLICIE PARDUBICKÉHO KRAJE odehrajeme 12 představení a ta chystáme na základě konkrétních požadavků,“ prozradila principálka Divadla VeTři Míša Marková. Představení se odehrají například ve Svitavách, Ústí nad Orlicí, Nasavrkách, Chocni, Přelouči a samozřejmě v Pardubicích.

Pro seniory ale budou hrát i na Mostecku a to konkrétně v Horním Jiřetíně, Litvínově a Mostě.

„Na Mostecku odehrajeme 5 představení, pak ještě 2 v Ústí nad Labem a pak ještě další 4 jen pro město Most,“ uvedl moderátor a herec Vlasta Vébr.

Na své, co se dopravy týče, si přijdou i děti v některých mateřinkách v Ústeckém kraji. „Už 5.rokem pokračuje naše spolupráce s BESIPem a do konce roku plánujeme 15 představení v rámci projektu BEZPEČNĚ S BESIPEM – PREVENTIVNĚ S DIVADLEM VETŘI – řekla Míša Marková –principálka Divadla VeTři.

Pro mateřinky a ZŠ z Mostu budou i na podzim letošního roku nachystaná preventivní divadelní představení.

„Naše už letitá spolupráce se Statutárním městem Most pokračuje a do konce roku 2019 odehrajeme 10 představení pro mateřinky a 14 pro ZŠ. Mezi nejoblíbenější témata patří Kontakt s cizí osobou a Dopravní minimum a Nástrahy internetu, Chování k učitelům, Základy slušného chování, Šikana nebo Drogy,“ doplnil Vlasta Vébr.

V současné době se oba aktéři velice pečlivě připravují a nacvičují zbrusu nové scénky, které jsou nastudované dle konkrétních požadavků jak od PČR, sociálních pracovníků, ale i samotných diváků. Divadlo VeTři je jasným důkazem toho, že prevence nemusí být jen nudná přednáška, ale může být i zábavná a interaktivní.

Autor: Vlasta Vébr

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář