Královehradecký Sport Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM ZE SPORTU: Reparát se Kladnu nepovedl. Rytíři doma podlehli Hradci 2:5

KLADNO – Druhé kolo hokejové Tipsport extraligy přineslo souboj kladenských Rytířů s hradeckým Mountfieldem. Hokejisté Kladna nastupovali, poprvé v letošní sezóně, na domácím stadionu, kde se sešla slušná divácká kulisa. Utkání sledovalo 4007 diváků.

Gólu se dočkali již ve 3. minutě. Jergl v přesilové hře vyslyšel pas od Smoleňáka přes brankoviště a poslal puk za bezmocného Cikánka. Hradec tak využil přesilovku a šel do vedení 0:1. O minutu později šli hradečtí již do dvougólového vedení zásluhou Lukáše Cingelka. Ten trefil pravý horní roh kladenské svatyně. Kladno inkasovalo v první třetině ještě jednou. Minutu před koncem třetiny se tvrdou ranou předvedl Nedomlel a nedal kladenskému golmanovi šanci. 0:3.

V úvodu druhého dějství přebrali otěže zápasu domácí. Byli rychlejší a na puku aktivnější. To vyústilo ve 31. minutě ke snížení skóre z pohledu Rytířů. Réway na sebe navázal dva hradecké hráče a přihrávkou mezi kruhy vyzval O´Donnella ke skŕování. 1:3. 3o akce se ve druhé třetině dostal také videorozhodčí, tzv. Coach Challenge. ve 37. minutě využili hosté druhou přesilovou hru. Paulovič rozvlnil síť za Cikánkem. Kladenští ještě reklamovali možné postavení Cingela v brankovišti. To rozhodčí nepotvrdili a Hradec šel tedy do vedení 1:4.

Po pouhých dvaceti vteřinách šel Mountfield již do čtyř brankového vedení zásluhou Cibulskise. Na straně Rytířů došlo na střídání v brankovišti. Brízgala nahradil Cikánka a i díky jeho zákrokům Kladno ubránilo dvojnásobné oslabení po vyloučení Barinky a Austina.

Po třech minutách třetí třetiny se mohli radovat opět domácí. ve 43. minutě se mazácky trefil Lakos. Přes zakleknutivšího Mazance poslal oblouček a stav se na tabuli změnil na 2:5.

Zbytek zápasu už změnu skóre nepřinesl a Kladno tak doma podlehlo Hradci 2:5.

Bohatou fotogalerii ze zápasu naleznete ZDE

Autor: Jan Tušík
TUSIK MEDIA

Napsat komentář