HZS Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Hasiči nacvičovali v Krupce na Teplicku vyhledávání a vyproštění bezdomovců z narušených a zřícených budov

KRUPKA – V Krupce na Teplicku čekalo na hasiče a záchranáře prověřovací cvičení s názvem Vyhledávání a vyproštění osob z částečně staticky narušených a zřícených budov.

Námětem cvičení bylo: Zloději kovů se pokusí odcizit železné části dvou starších opuštěných budov, které jsou příležitostně používány bezdomovci k přespání. Při této činnosti dojde ke zborcení nosných stěn budov a zřícení střechy jedné budovy, která zasype blíže nespecifikovaný větší počet bezdomovců.

Ze sutin zřícených budov se ozývá volání o pomoc. Cvičení mělo za cíl prověřit akceschopnost jednotek a reálných dojezdových časů, spolupráci příslušníků ÚO Teplice a ÚO Most na daný typ události, možnosti a znalost využití prostředků z vybavení kontejneru SSHR ÚO Most a kontejneru závalového ÚO Teplice, součinnost s kynologickými týmy při vyhledávání většího množství zavalených osob.

Zúčastněné jednotky: JPO I Teplice, JPO I Most, JPO II Krupka – Bohosudov, JPO III Proboštov, JPO V Krupka, Kynologické skupiny s atestací S (sutiny), Městská policie Krupka.

FOTOGALERIE…

Zdroj: Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář