Karlovarský Sport Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Kladno stále bodově naprázdno. Nestačilo na Energii

KARLOVY VARY – Třetí kolo hokejové extraligy přineslo střetnutí mezi domácí Energií Karlovy Vary a hostujícími Rytíři Kladno, kteří stále čekají na bodový zisk.

Utkání bylo už od samého startu pořádně divoké. Kladno vstoupilo do zápasu aktivně a po třech a půl minutách hry mělo hrát dvouminutovou výhodu pět na tři. Sudí však vyloučil Davida Stacha za špatné buly. A v další přesilovce pak Kladeňáci špatně pokryli protiútok soupeře a inkasovali. Přihrávku Martina Réwaye zachytil soupeř, Energie se dostala vpřed a Martin Kohout po vyjetí zpoza klece uklízel puk do prázdné – 1:0. Rytíři se navíc nepolepšili a zanedlouho to bylo o dvě branky. Albert Michnáč se uvolnil na střed, dostal puk a v pádu překonal Adama Brízgalu – 2:0. Hosté si posléze vyžádali Coach’s challenge pro přihrávku vysokou holí, sudí však protest neuznali a gól platil. Zakrátko navíc uklidil puk do sítě z ostrého úhlu Tomáš Mikúš a vyhnal Brízgalu z klece – 3:0. Ani Lukáš Cikánek však nezůstal do konce třetiny s čistým štítem. Při přesilové hře tečoval puk ze skrumáže před brankovištěm až za kladenského gólmana Tomáš Rachůnek – 4:0.

Ve druhé části dokázali domácí svoje vedení zvýšit na pětibrankové. Adam Raška využil volného prostoru a přesnou střelou přidal pátou trefu svého týmu – 5:0. Trefy se ale dočkali konečně i hosté. Brendon Nash vystřelil od modré čáry a těsně před brankovištěm velmi dobře tečoval Šimon Jelínek – 5:1. Na ledě přitom trávil svoje první střídání! Jenže odpověď karlovarských hráčů byla opět pohotová. Po 38 vteřinách zůstal puk trestuhodně volný před brankovištěm Rytířů a Tomáš Rachůnek ho poslal do sítě – 6:1. Rytíři tak sáhli k několika změnám v sestavě a hned to bylo znát! Jakub Hajný, který nahradil ve druhé lajně Réwaye, dostal puk před branku a s nabídnutým prostorem si poradil luxusně! S kotoučem zamíchal a nakonec ho bekhendovým blafákem poslal do sítě – 6:2. A Rytíři byli aktivní i dál. Po dobrém tlaku první lajny vystřelil Martin Kehar a Ladislav Zikmund srazil jeho pokus hokejkou do sítě – 6:3.

Do závěrečné části si pak Rytíři přenesli početní výhodu a při ní snížili už na rozdíl pouhých dvou branek! Jaromír Jágr dostal hodně času na středu a přesnou střelou Novotného propálil – 6:4. Kladeňáků byl však rázem plný led! Hosté se hnali za snížením na jednobrankový rozdíl, jenže domácí brankář se vytáhl k výbornému výkonu. Když už se dostali do útoku domácí, byl ale jistý i Lukáš Cikánek, a tak se skóre neměnilo. V závěru Kladno odvolalo brankáře, jenže Tomáš Vondráček odkrytou klec trefil – 7:4.

Zdroj: Rytíři Kladno
úvodní foto: FB Energie Karlovy Vary

Napsat komentář