Kultura Školní okénko Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Mistrovství světa juniorů v Muaythai 2019 v Turecku očekává se přes 1300 sportovců z více než 100 zemí

DUBÍ/TURECKO – Město Antalya v Turecku bude od 28. září do 6. října hostit Mistrovství světa juniorů a Česká Muaythai Asociace posílá do bojů o cenné kovy rekordních 15 mladých nadějí. Osm z nich je pak z dubského klubu Leonidas. Tolik účastníků jsme ještě nikdy na juniorském mistrovství neměli. Můžeme sledovat výrazný posun asociace v práci s mládeží. Očekává se přes 1300 sportovců z více než 100 zemí.

Dubské děti se tvrdě připravují již od začátku letních prázdnin. Kde jsme přípravu začali dlouhým běháním a výběhů například Bouřňáku a dalších kopců v okolí, kde bylo spojeno i s trénováním v přírodě. Dubští občané si jistě někdy všimli jak chlapci běží přes město v plné výstroji (helmy a vesty, tak zde je vysvětlení, nebyli to Avangers, ale naši sportovci . Letní přípravu završilo i letní soustředění na Šumavě, kde se setkala celá juniorská reprezentace i s trenéry. Druhé přípravné soustředění pořádal náš klub přímo v Dubí, kde se České naděje připravovali spolu s německou reprezentací , za podpory i dalších klubů, navštívili nás i boxeři z Kravec gymu a Fight klubu Duchcov. Zde bych i rád poděkoval restauraci Krauska Dubí, že připravila pro sportovce stravování po celou dobu soustředění.

Z našeho dubského klubu jedou, Nicol Černá – 48 kg, Tomáš Barták  – 57 kg, Alan Homič – 32 kg, Lukáš Klaška – 60 kg, Jiří Novák – 51 kg, Matěj Šimůnek – 34 kg, David Štajnc – 67 kg, Šimon Verner – 42 kg dále pak z jiných měst pojedou,Viktorie Jílková – 44 kg, Jana Škáchová – 57 kg, Alžběta Žilková – 54 kg, Tobiáš Barták – 54 kg, Arsenij Dunajev – 48 kg, Martin Petráš – 63,5 kg a Pavel Vostatek – 63,5 kg. Samozřejmě trenérský doprovod, Jaroslav Hodina, Ladislav Horejš, Jiří Mejstřík a Lukáš Jílek.

Hostitelská země společně se světovou organizací IFMA připravuje pro závodníky nezapomenutelné zážitky, a to například v podobě ubytování v pětihvězdičkovém hotelu Kervansaray Lara. Sportovní akce pod záštitou organizace IFMA v posledních letech ukazují, že muaythai jako sport dokáže pozitivně ovlivnit přístup a myšlení dětí. Poděkovaní patří hlavně asociaci C.M.T.A a prezidentu Petru Ottichovi.

„Rád bych ještě zmínil, že přípravu dubských chlapců dotuje Ústecký kraj, Město Dubí, Teplice, Proboštov a Osek, dále pak firma Stavmart s.r.o., Fightstore.cz. Foto zajišťuje Czechfighter.cz

Nemohu také zapomenout, že o chlapce se stará po zdravotní stránce paní Jana Šimonová a Centrum sportovní ortopedie a medicíny, které je nestátní zdravotnické zařízení v centru Teplic, které nabízí komplexní zdravotnickou péči se zaměřením na ortopedii, fyzioterapii, výživové poradenství a tělovýchovné lékařství.“

FOTOGALERIE…

Autor: Ladislav Horejš
Leonidas Gym Muay Thai Dubí
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář