Auto-Moto Doprava HZS Krimi Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Masakr! V centru Teplic najel řidič do skupiny chodců! Na místě zůstalo mnoho zraněných a dokonce i mrtvých „figurantů“

TEPLICE – Jedním slovem masakr, tak by se dala charakterizovat noční „vážná dopravní nehoda v centru Teplic!“ Osobní automobil tam v plné rychlosti „cvičně“ narazil do skupiny chodců! K fingované „tragédii“ došlo poblíž Domu kultury a na místě zůstalo mnoho zraněných a dokonce i mrtvých lidí! 

Křik, pláč a nářek. Zdevastovaná těla i těžce zranění lidé, takový obraz se naskytl strážníkům, policistům a hasičům, kteří jako první přijeli na místo neštěstí! Až tam ale záchranáři složek Integrovaného záchranného systému ČR zjistili, že šlo o utajované cvičení. Vše mělo vypadat jako těžká nehoda s větším počtem zraněných připomínající teroristický útok automobilem…

A jak to na místě neštěstí vypadalo? Více již v naší reportáži…

Nechyběli ani perfektně namaskovaní figuranti, kteří představovali zraněné chodce opodál těl stál havarovaný osobní automobil, který si jako zbraň vzal řidič, který najel do skupinky nic netušících chodců.

Na místo se sjeli profesionální i dobrovolní hasiči z celého okolí, záchranáři i strážníci a policisté. Společně pak nacvičovali způsoby a taktiku jak co nejefektivněji zasahovat v případě podobné nehody s větším počtem zraněných…

Námětem cvičení byla dopravní nehoda, kdy řidič osobního automobilu, po zdravotní indispozici ztratil kontrolu nad vozidlem a nekontrolovaně vjel do Lázeňské ulice, kde v tu chvíli šla skupinka 17 osob.

Vozidlo se zastavilo až o těžký betonový květináč a řidič zůstal zaklíněn ve vozidle v bezvědomí. Vozidlo srazilo celkem 16 lidí. Zásah byl naplánován po západu slunce, z důvodu ztížení záchranných prací.

Cvičení mělo za cíl prověřit činnost jednotek ve ztížených podmínkách (tma, dětský pacient), koordinaci zasahujících složek IZS, dojezdové časy jednotek, znalost metody START.

Cvičení se zúčastnila jednotka HZS ÚK ze stanice Teplice, JSDHO Sobědruhy, ZZS (záchranáři Česká Kamenice), Městská policie Teplice, figuranti – studenti z Vysoké školy Zdravotnické.

Více fotografií z nácviku naleznete ZDE.

VIDEO ZE CVIČENÍ OD SDH SOBĚDRUHY

 

Autor: Honza Vraný
Video: SDH Sobědruhy 
a HZS Teplice

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář