Liberecký Sport Středočeský Z domova

ZE SPORTU: Infarktový závěr na Kladně. Rytíři zdolali Bílé Tygry

KLADNO – Dosud neporažený tým HC Bílí Tygři Liberec zavítal na kladenský ČEZ Stadion. Domů odjíždí s prázdnou.

Rytíři Kladno v posledních kolech Tipsport extraligy ukazují, že nebudou tím otloukánkem, na kterého ho mnozí před sezónou pasovali. Poradili si se Zlínem, Olomoucí a teď i s Libercem.

Domácí hokejisté vstoupili, po minutě potlesku za Karla Gotta, do utkání aktivněji a hned během první minuty si dokázali vytvořit nebezpečné šance. Nejprve se pokoušel zakončit k levé tyči Zikmund a hned po něm Stach. Oba ale ztroskotali na brankáři Liberce Petersovi. Jako první se ale z branky radovali hosté. Po vyloučení Lakose dostali ve 4. minutě výhodu přesilové hry, kterou dokázali během třiceti vteřin využít, když se dělovkou trefil Kotvan – 0:1.
Domácí Rytíři byli střelecky aktivnější a hostující obrana s gólmanem Petersem dokázali střelám odolávat jen do 14. minuty. Jaromír Jágr nadvakrát dokázal zamést puk za brankovou čáru a bylo vyrovnáno 1:1. Hosté ještě stihli do první přestávky skóre otočit na svou stranu. Marosz v 17. minutě prověřil Denise Godlu. Ten však kotouč vyrazil znovu před Marosze a ten už se do prázdné branky nemýlil – 1:2.

Druhá třetina gól nepřinesla ani na jedné straně. Nejblíže byl gólu ve 33. minutě Stach, který netrefil z prostoru u pravé tyče odkrytou část branky hostí. Druhé dějství bylo opatrnější z obou stran a proti změně skóre byli také oba brankáři. Godla na straně domácích a Peters na straně hostů předvedli několik krásných zákroků.

To co chybělo ve druhé třetině, bylo divákům vynahrazeno v posledním dějství. Ve 49. minutě byl blízko vyrovnání Machač, který byl osamocený před Petersem, toho ale nedokázal přehodit. Vyrovnání se Rytíři dočkali v 54. minutě. Marosz podrazil Zikmunda a za to viděl dvě minuty a výhodu pro domácí. V 56. minutě dopravil puk za Peterse Brady Austin – 2:2. Pak přišel infarktový závěr. V 58. minutě, při signalizované výhodě po faulu jedno z hráčů Liberce, napřáhl Austin a trefil přesně levý roh branky a domácí poprvé v tomto zápase vedli – 3:2. Vedení trvalo jen 19 vteřin. Peters přepustil místo šestému hráči v poli a Michal Birner výhodu využil. Z kruhu prostřelil Godlu – 3:3. V 59. minutě rozjásal vyprodaný kladenský ČEZ Stadion Jaromír Jágr, který pohotově dorazil střelu Austina a misky vah byly zase na straně Rytířů – 4:3. A v poslední minutě už pečetil na 5:3 do prázdné klece hostujících Valský, bývalý hráč Tygrů.

https://www.facebook.com/RytiriKladno/videos/952638505109244/


David Čermák – (Rytíři Kladno)

„V prvních dvou třetinách jsme byli lepší, bohužel jsme pohořeli na naší koncovce. Šancí jsme měli dost, ale neproměňovali jsme je. Liberec z minima vytěžil dva góly a po dvou třetinách vedl. Byli jsme rádi, že se nám to povedlo otočit, ale bohužel jsme dostali gól na 3:3. Naštěstí jsme znovu dokázali dát gól a vyhrát.“

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec)
„Pogratuluji soupeři k výbornému výkonu. My jsme od prvního střídání byli horší, nepodali jsme výkon, který jsme si představovali. Soupeř hrál výborně a bruslivě, na malém hřišti nám dělal problémy při forčekingu. Nezvládali jsme hru v obranném pásmu a dostávali jsme se pod tlak. Díky brankáři jsme po dvou třetinách drželi slušný výsledek. Paradoxně když jsme hru trochu učesali ve třetí třetině, tak rozhodlo jedno oslabení.“

Fotogalerie: ZDE

Autor: Jan Tušík
Foto: Tusik Media
Videorozhovor: Rytíři Kladno

Napsat komentář