Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Katalánci Most zvítězili v již ztraceném zápase

MOST – V neděli od dvanácti hodin byly na řadě další čtyři zápasy nové sezóny Mostecké ligy malé kopané. V nich se na hřišti 11. ZŠ Most představilo osm týmů a to v následujícím pořadí.

Program otevřelo střetnutí mezi GMS Most a letos velmi silným Švejkem. Byť se GMS sešlo ve velmi kvalitní sestavě a prezentovalo se dobrým výkonem, skvěle hrající a mimořádně pohyblivý Švejk byl nad jeho síly. Hráči Švejka tak nakonec brali tři body za výhru 5:2 po poločase 3:1. Vítěze v bílomodrých dresech táhla za bodovým ziskem trojice Jakub Chábera a Zdeněk Tureček (oba 2+1) a Pavel Vávra (0+3). Góly poražených vstřelili Petr Bohata a Jakub Černý (oba 1+0).
Následovalo utkání mezi letos výrazně omlazenými Inseminátors FC a loňským nováčkem Litvínoff. V něm se obě mužstva prezentovala dobrým bojovným výkonem, ale výrazně vyšší efektivitu vykazoval útok Inseminátors FC. Ti tak nakonec zvítězili přesvědčivě 7:2 po poločase 4:0. Nejlépe v jejich barvách zahrál střelec hattricku Martin Pučok (3+1) doplňovaný především Danielem Bielym a Tomášem Zetkou (oba 2+1). Na druhé straně odpovídali Michal Kocúr a Lukáš Vichterey (oba 1+0).

Třetím v pořadí byl velmi kvalitní zápas mezi loňskými finalisty Katalánci Most a dlouhodobě velmi silným Atlético Most. V tomto střetnutí si Atlético kráčelo pro pohodlné vítězství. V poločase vedlo 3:0, aby jeho vedení po půli narostlo dokonce na 4:0. Pak ale jeho hráči nepochopitelně, snad v očekávání snadné výhry, vyklidili pole a byli za to tvrdě potrestáni. Hladoví Katalánci zvýšili obrátky a utkání dokázali otočit až na konečných 6:4. O tento mimořádný počin se nejvíce zasloužili střelec hattricku Jan Vrba (3+0) a Tomáš Hájek (1+2). Výrazněji bodovali ještě Miroslav Svoboda a Patrik Šlégr (oba 1+1). Střelce hattricku měli ve svých řadách i poražení – Ladislav Kučera (3+0). Po dvou kanadských bodech pak v jejich řadách brali Svatopluk Boušek (1+1) a Dominik Dolejší (0+2).

Nedělní program uzavřela jednoznačná záležitost v podání týmů proOFFICE a Gamblers Most. Gambleři šli do zápasu jako jednoznačný favorit a tento předpoklad beze zbytku naplnili. Tři body brali po jednoznačné výhře 11:1 (poločas 5:1). Zcela výjimečným výkonem k tomu v ofenzivě přispěl Vladimír Pátek (5+4), jehož podpis tak neslo hned 9 z 11 gólů jeho týmu. Výrazněji se prosadil ještě Ladislav Kešner (2+2). Čestný gól proOFFICE, které hrálo celé utkání bez střídání a právě i v důsledku toho jeho hráče opouštěly v druhé půli síly, vstřelil Ladislav Rameš. V bráně vítězů zaskakující Tomáš Režný se stal s jediným obdrženým gólem nejen gólmanem tohoto kola, ale zároveň na sebe upozornil i jedním vstřeleným gólem.

V čele neúplné tabulky se usadil s devíti body doposud stoprocentní Švejk před s šesti body druhými Atléticem Most a Gamblers Most. Neporažená jsou rovněž Jablíčka Chomutov na čtvrtém místě, ale ta mají o jeden odehraný zápas méně.
Do čela kanadského bodování se postavil Vladimír Pátek (7+8) z Gamblers Most. Za ním je Pavel Vávra (6+6) ze Švejka a trojici nejlepších uzavírá Ladislav Kešner (6+5) z Gamblers.

Stejné pořadí má jak tabulka nejlepších střelců tak i nahrávačů soutěže.
Příští neděli jsou na programu jak zápasy Mostecké ligy malé kopané, tak Seniorligy Most. Vrcholem programu by měla být od devíti hodin repríza loňského finále Gamblers Most – Katalánci Most.

Více informací na www.fotbal-most.cz a www.fotbalmost.cz.

Autor: Aleš Janeček
Mostecká liga malé kopané

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář