Krimi Kultura Liberecký Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Vězeňská služba ČR spolupracuje s Českou poštou v oblasti zaměstnávání vězňů

STRÁŽ POD RALSKEM/BĚLUŠICE – Memorandum o spolupráci mezi VS ČR a Českou poštou dnes ve Věznici Stráž pod Ralskem podepsali generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal a generální ředitel České pošty Roman Knap. Česká pošta odsouzeným nabídla práci při třídění balíkových zásilek. Konkrétně se jedná o věznice v Bělušicích a ve Stráži pod Ralskem.

„Česká pošta kromě toho, že spolupracuje s Vězeňskou službou při třídění zásilek, nabízí lidem po výkonu trestu možnost stálého zaměstnání ve svém provozu. Nejde nám o to vytěžit odsouzené a pak jim říci, děkujeme, přejeme hodně štěstí. Jsme státní podnik, máme ve společnosti silné postavení a svým způsobem můžeme nabídnout pomocnou ruku těm, kteří mají návrat do civilního života těžší. Nejde o žádnou protekci, každý si zaslouží druhou šanci. Česká pošta ji nabízí,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

„V oblasti zaměstnávání se nám daří a spolupráce s Českou poštou to jen potvrzuje. Zařazení do práce je jeden z nejdůležitějších kroků v resocializaci odsouzených. Mnozí přicházejí do výkonu trestu bez pracovních návyků a díky tomu, že je zaměstnáme, si je mohou vytvořit. Po odchodu z výkonu trestu pak mají mnohem větší šanci práci najít, výjimkou již dnes také není, že pokračují v práci u stejného zaměstnavatele jako ve výkonu trestu, pokud se osvědčí. Toto je jedna z cest, jak se do vězení již nevrátit,“ říká generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal.

Ve strážské věznici se do práce zapojilo v jedné směně průměrně 17 odsouzených a třídění zásilek probíhá přímo v prostoru věznice. Denně třídí 32 tisíc zásilek, především z Asie, které nelze třídit strojově. Pro Českou poštu pracují také odsouzení z Věznice Bělušice, kteří dojíždějí do depa v Rudné.

Zdroj: Vězeňská Služba ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář