Finance Krimi Praha Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Zadržená trojice lupičů má na svědomí tři přepadené benzinky a poštu! Lupiči nepomohla ani anonymní maska na obličeji

ÚSTECKÝ KRAJ/PRAHA – Krajským kriminalistům se včera podařilo dopadnout trojici osob, která má mít na svědomí čtyři loupežná přepadení v Ústeckém kraji a v Praze –  benzinových čerpacích stanic v Bílině,  Praze a na dálnici D8 ve směru z Ústí nad Labem na Prahu. Posledním skutkem má být loupež na poště v Boleticích nad Labem z podvečerních pondělních hodin, tj. 14. října 2019. Na zadržení dvou podezřelých se podíleli také policisté zásahové jednotky. 

Ještě včera krajský policejní vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání zločinu loupeže dvěma mužům ve věku 30 a 31 let a 28leté ženě, všichni z Ústí nad Labem.  Na 30letého muže, který měl být podle kriminalistů hlavním aktérem, je zároveň podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

Trojice se měla loupeží dopouštět od 1. do 14. října 2019, u dvou skutků měli figurovat všichni tři a dvě přepadení měl spáchat 30letý Ústečan ve spolupráci s 28letou ženou.

Hlavní aktér měl ve všech případech vstoupit do prostor objektů se zbraní v ruce a s maskou na obličeji a po obsluze měl pod pohrůžkou násilí požadovat vydání finanční hotovosti. Poté měl odjet vozem spolu se svým  komplicem či komplici.

Obvinění měli všemi skutky způsobit škodu mírně přesahující 80 tisíc korun. Část hotovosti policisté zajistili. Podařilo se jim zajistit také masku, kterou měl 30letý muž po posledním přepadení vyhodit nedaleko místa loupeže. Obvinění podle svého vyjádření peníze použili pro svoji potřebu. K činům se doznali.

Vyšetřování nadále probíhá.

Autor: por. Alena Bartošová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář