Liberecký Pomáháme Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS : Policisté z pořádkové jednotky darují kostní dřeň. Nutně by ji potřebovala malá Samantha

ČESKOLIPSKO – Ve středu 9. října proběhl v českolipském knihkupectví Knihomil nábor dárců kostní dřeně, který za podpory Farní charity Česká Lípa pořádal Český národní registr kostní dřeně. 

 Pracovníci českolipské Farní charity při této příležitosti zmínili naléhavý případ tříleté holčičky Samanthy z Českolipska, která se zákeřnou leukémií bojuje od svých sedmnácti měsíců a s jejíž rodinou jsou v kontaktu. Dívenka má ve svém nízkém věku za sebou už opakovanou léčbu chemoterapií i transplantaci kostní dřeně. Její zdravotní stav se ani přesto bohužel nezlepšil,  a proto potřebuje nutně druhou transplantaci s novým dárcem. Podle lékařů se tento  dárce musí najít zhruba do  tří měsíců. 

Pomoci Samulce a nebo kterémukoliv jinému pacientovi se stejným onemocněním se rozhodli policisté pořádkové jednotky územního odboru Policie ČR Česká Lípa. Dne 9. října se v českolipském knihkupectví nechali zaregistrovat pprap. Jaromír Žižka, nstržm. Pavel Arlt, pprap. Miroslav Černý, prap. Jan Mazánek  a pprap. Ondřej Frolda.

Darovat kostní dřeň je jako darovat šanci na život. Chcete-li se dozvědět bližší informace o tom, jak i vy můžete pomoci těžce nemocným pacientům, kteří na svoji šanci čekají, klikněte na www.kostnidren.cz.

Autor : por. Bc. Ivana Baláková

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS : Policisté z pořádkové jednotky darují kostní dřeň. Nutně by ji potřebovala malá Samantha

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář