Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi Pomáháme Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Tragická dopravní nehoda u Zlonína si vyžádala dva lidské životy

ZLONÍN – Včera dvanáct minut po dvaadvacáté hodině byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášena vážná dopravní nehoda dvou osobních vozidel na silnici I/9 u obce Zlonín v okrese Praha-východ. 

Vzhledem k tomu, že jednotka z neratovické stanice v té době zasahovala nedaleko u jiné vážné dopravní nehody na dálnici D8 u Klíčan, byli na místo vysláni profesionální hasiči ze stanic Mělník a Stará Boleslav. V rámci mezikrajské výpomoci vyjela také jednotka HZS hlavního města Prahy ze stanice HS-3 Holešovice.

Během jízdy k zásahu bylo jednotkám upřesněno, že jde o nehodu dvou osobních vozidel s nutností vyproštění osob. Tyto informace se potvrdily ihned po příjezdu první jednotky s tím, že velitel zásahu ještě doplnil, že dalším účastníkem nehody je také dodávkové vozidlo. V každém z osobních vozidel se nacházela jedna těžce zraněná osoba, kterou bylo nutné vyprostit.

Pod jedním z vozidel, které po střetu vyletělo ze silnice a rozlomilo se o strom, byla následně nalezena osoba bez známek života. Hasiči ve spolupráci s posádkami zdravotnické záchranné služby začali pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení s vyprošťováním. Mezitím byl k události povolán vrtulník letecké záchranné služby, který těžce zraněnou spolujezdkyni transportoval do Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Po vyproštění řidiče z druhého osobního auta konstatovala lékařka, že i tato osoba utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Hasiči dále provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a po zadokumentování nehody kriminální policii místo nehody uklidili. Příčiny tragické nehody vyšetřuje Policie ČR.

Zdroj : HZS Středočeského kraje

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Tragická dopravní nehoda u Zlonína si vyžádala dva lidské životy

Napsat komentář