Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Při střetu dvou osobních aut u Dobré na Frýdecko-Místecku zemřel třiadvacetiletý muž

FRÝDECKO-MÍSTECKO – Čtyři týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Na tísňové lince byl nahlášen střet dvou osobních automobilů v obci Dobrá. Na pomoc vyjely tři pozemní posádky ze základen Frýdek-Místek a Nošovice, z Ostravy vzlétl k zásahu vrtulník leteckých záchranářů.

Záchranáři ošetřovali čtyři osoby, které ve vozidlech cestovaly: Třiadvacetiletý muž zůstal v automobilu zaklíněn a nejevil známky života. Po vyproštění u něj tým ZZS zahájil resuscitaci. Záchranáři použili přístroj zajišťující nepřímou srdeční masáž, zajistili postiženému dýchací cesty a pro podávání léků vstup do kostní dřeně. Jejich úsilí však bylo marné, muž na místě podlehl svým zraněním.

Pětapadesátiletý muž utrpěl vážná zranění horních i dolních končetin, jeho stav se jevil jako život ohrožující. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl vrtulníkem LZS transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

Další dva účastníci nehody ve věku čtyřiadvaceti a osmnácti let byli zraněni lehce a po ošetření je pozemní posádky předaly do další péče zdravotníkům úrazové ambulance frýdeckomístecké nemocnice.

Okolnosti karambolu vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář