Krimi Složky IZS Středočeský Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Odsouzený za vraždu na Rakovnicku se skrýval dva roky. Nyní ho zadrželi mostečtí policisté

MOST/RAKOVNICKO –  Dva roky byl na útěku 36letý muž, který v roce 2017 pobodal před jedním z barů na Rakovnicku 43letého muže a způsobil mu sedmnáct bodnořezných ran. Krajský soud v Praze ho za to odsoudil k dvanácti letům vězení. 

Mostečtí policisté zadrželi o tomto víkendu, v obchodním centru Central v Mostě, 36letého hledaného P.S., kterého Krajský soud v Praze, v červnu 2018, odsoudil v jeho nepřítomnosti pravomocným rozsudkem k 12ti letům trestu odnětí svobody za pokus vraždy a nedovolené ozbrojování.

Hledaný 36letý muž v dubnu 2017, v Rakovníku, před jedním z tamních barů, 17ti bodnořeznými ranami napadl 43letého muže. Toho se lékařům, i přes velmi závažná zranění a kritický stav, podařilo zachránit.

Od doby spáchání skutku, tedy od 30. dubna 2017, se 36letý muž před policisty skrýval. Trestní stíhání proto bylo proti jeho osobě vedeno jako proti uprchlému a současně bylo vyhlášeno nejen celostátní pátrání, ale vydán i evropský zatýkací rozkaz a následně příkaz k zatčení.

Tuto neděli se policistům z Mostecka podařilo muže zadržet v obchodním centru v Mostě. Jeho zadržení předcházel telefonát na linku 158, kdy jeden z občanů hledaného muže poznal. 36letý P.S. se nejprve snažil před policisty utéct, což se mu nepodařilo, následně pak fyzicky proti jednomu ze zasahujících policistů zaútočil. Ti ho zpacifikovali a v poutech převezli na policejní oddělení. U sebe měl v době zadržení zavírací nůž a plynovou pistoli – ani jednu ze zbraní ale nestihl díky rychlému a včasnému zásahu policistů použít.

V souvislosti s tímto incidentem již mostečtí policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z násilí proti úřední osobě. Kromě dodání muže do výkonu trestu odnětí svobody, kterému se vyhýbal dva roky, budou policisté zjišťovat, kde se odsouzený ukrýval a zda pobýval pouze na území České republiky, nebo ke svému „azylu“ využil i jiné evropské státy.

Autor: mjr. Mgr. Vlasta Suchánková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář