Jihomoravský Sport Středočeský Z domova

Souboj Jágra s Plekancem. Ze souboje modrobílých vyšla lépe Kometa

KLADNO – Rytíři Kladno a Kometa Brno. Jágr versus Plekanec. Přesně tak vypadala dohrávka 11. kola na ČEZ stadionu.

Před vyprodaným ČEZ stadionem a televizními kamerami vyzvali Rytíři v prvním vzájemném souboji sezony brněnskou Kometu s Tomášem Plekancem. V první třetině domácí odskočili na dvoubrankový rozdíl díky přesilovkovým trefám Machače a O´Donnella, v prostředním dějství ale jejich náskok dvěma trefami smazal brněnský Kucsera. V úvodu třetí periody navíc poslal Kometu do vedení Holík a na jeho trefu už Kladno nedokázalo odpovědět. Tři body tak putovaly na jižní Moravu.

Tomáš Plekanec o sobě dal vědět už po devíti odehraných vteřinách, kdy střelou z levého kruhu vyzkoušel pozornost Denise Godly. Na začátku osmé minuty ale fauloval Stacha a Rytíři hráli poprvé v početní převaze. Při nerovnovážném počtu hráčů na ledě paradoxně jako první zahrozila Kometa. Austinova zaváhání na modré čáře využil Jakub Lev, který uháněl sám vstříc Godlovi. Slovenský brankář ale jeho střelu vytěsnil mimo tři tyče a poradil si i s dorážkou Jakuba Orsavy. V samém závěru přesilovky však Kladno sehrálo parádní kombinaci, která vedla k úvodní brance. Po ose Stach – Jágr kotouč doputoval až k Patriku Machačovi, jenž přehodil ležícího Vejmelku – 1:0. Netrvalo dlouho a na lavici hanby putovali další Moravané. Němcův zákrok na Strnada Rytíři ještě nepotrestali, ale deset vteřin před návratem vyloučeného Zaťoviče našel navrátilec do sestavy Martin Réway na pravém křídle Brandona O´Donnella, jehož přízemní střela zapadla k bližší tyči – 2:0.

Vstup do druhé dvacetiminutovky lépe zachytili hosté. Holík čistě vyhrál vhazování v útočném pásmu na mladíčka Stanislava Svozila, který parádním pasem vybídl ke skórování nikým nehlídaného Lukáše Kucseru – 2:1. Herní převaha Komety nadále pokračovala bez výraznějších šancí, naopak na druhé straně v dobrých příležitostech selhali Ladislav Zikmund a Patrik Machač. Gólem zaváněla až střela Luboše Horkého, proti jehož pokusu z mezikruží se ale Godla dokázal včas přemístit a podržel svůj tým. V 36. minutě si první přesilovku po faulu Lakose zahráli i hosté a naložili s ní znamenitě. Martin Zaťovič pohledným krosem nabil na kruh Lukáši Kucserovi, jehož druhý zásah večera znamenal srovnaný stav – 2:2.

Velkou šanci měl v úvodu třetí periody O´Donnell, kterého na levém kruhu našel Valský, Kanaďan ale tentokrát neměl nabito ostrými. O poznání lépe si vedl brněnský Petr Holík, jenž si pohrál s kladenskou obranou, potáhl si kotouč do strany a pod ležícím Godlou ho zametl do branky – 2:3. Na dvoubrankový rozdíl mohli hosté odskočit po rychlém protiútoku zakončeném Pyrochtou, Godla si ale prostor u své pravé tyče pohlídal. Přečíslení Rytířů zase zhatil Bartejs, který na poslední chvíli vložil hůl do Redlichovy přihrávky. Blízko vyrovnávací brance byl tři minuty před koncem Réway, ale Vejmelka dokázal na jeho střelu pohotově zareagovat. Půl druhé minuty před koncem Kladno vsadilo na risk bez brankáře. Kýženého vyrovnání se ale ani šestice Rytířů nedočkala, i když Réway byl u odkryté tyčky velmi blízko. Kometa si tak z Kladna odvezla všechny tři body.

Text a video: Rytíři Kladno
Ilustrační foto: J. Tušík

Napsat komentář