Královehradecký Kultura Složky IZS Sport Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: První záchranářská soutěž Jičínská věž prověřila záchranáře ZZS z celé republiky

JIČÍN – „Jičínská věž“ je první záchranářská soutěž svého druhu ve stylu hasičského silového víceboje TFA.. Jedná se o test fyzické zdatnosti, obratnosti a vytrvalosti, kterou jsou na svých výjezdech i záchranáři denně nuceni vynakládat. Akci uspořádala Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, výjezdové středisko Jičín…

V sobotu 19. října se tak konal první ročník. 1. ročníku záchranářské soutěže Jičínská věž tak prověřila znalosti, zkušenosti, zručnost, ale také fyzičku všech zúčastněných. Úkolem soutěžících byla dvouminutová resuscitace, slalom se schodolezem a figurínou, opakované převrácení velké pneumatiky, překonávání různých komplikovaných překážek a samozřejmě co nejrychlejší vyběhnutí na Jičínskou věž.

Celý závod se běžel se záchranářským batohem na zádech. Čas byl měřen prostřednictvím profesionální časomíry. Závod byl určen pouze pro osoby s uzavřeným pracovněprávním poměrem s některou ze ZZS v ČR (platilo to i pro nezdravotnické pracovníky).

Záchranka Jihomoravského kraje vyslala do nemilosrdného klání tři borce, záchranáře Jana Jasenského, Romana Dvořáka a Pavla Tobiáše. Bohužel jeden z nich se den před zahájením soutěže zranil, a tak se nemohl zúčastnit, svým souputníkům však intenzivně přímo na místě fandil.

Jeho kolegové bojovali statečně a získali krásné 6. a 14. místo. Vzhledem k tomu, že soutěžících byly čtyři desítky, jedná se o skvělá umístění. My klukům tleskáme, děkujeme za výtečnou reprezentaci a smekáme před jejich fyzickou zdatností. Jen tak dál!

Bohatou fotogalerii objektivem Vladimíra Turčína z celé akce naleznete ZDE.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA…

Zdroj: Jičínská věž
a ZZS JMK
Foto: Vladimír Turčín

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZAUJALO NÁS: První záchranářská soutěž Jičínská věž prověřila záchranáře ZZS z celé republiky

Napsat komentář