Kultura Sport Středočeský Ústecký Z domova

Litvínov urval vítězství v prodloužení. Rozhodl Petružálek

KLADNO – Kladno dnes na svém ledě přivítalo souseda z tabulky Litvínov. Už první minuty ukazovaly, že půjde o rychlý a vyrovnaný hokej. Šťastnější byla Verva.

Zápas se musel domácím fanouškům líbit hned od začátku! Už po třinácti vteřinách totiž měli Rytíři přesilovku a hned byli nebezpečnější. Ladislav Zikmund však v asi největší šanci netrefil odkrytou klec. Verva se pak vrátila do tempa vlastní výhodou, Kašparovu geniální přihrávku ale nikdo nevyužil. Ke slovu tak přišla opět kladenská útočná jednotka! Martin Réway si nabruslil do rohu, parádním pasem našel Jaromíra Jágra na protějším kruhu a legendární osmašedesátka jistě využila přesilovku – 1:0. Litvínov hrál v závěru třetiny také dvě početní výhody, jenže úspěšný nebyl.

Ve druhé části hosté vyšroubovali svoji aktivitu do vyšších otáček a po necelých sedmi minutách byli odměněni. Po rychlém přechodu do útoku překonal Denise Godlu z úhlu Adam Jánošík – 1:1. A hned po devatenácti vteřinách byl vývoj otočen! Lukáš Kašpar ujel, Godla po střetu s ním zůstal ležet v brankovišti a Jan Myšák bez problémů dorazil – 1:2. Hosté pak zůstali po zbytek třetiny lepší a snažili se těžit zejména z kladenských chyb v obranném pásmu. Na další branku už ovšem nedosáhli. To za Rytíře byl blízko skórování Jakub Hajný, ten ale po objetí branky nedokázal zasunout kotouč k odkryté tyči.

 

Ve třetí části už se černožlutí zaměřili hlavně na defenzivu. A dlouho jim to vycházelo, byť Kladno jim to nepřesnými přihrávkami usnadňovalo. Krátce po polovině třetího dějství pak ale Rytíři nevyužili přesilovku a s jejich šancemi to pomalu začínalo vypadat zle. Pak ale dobrý důraz do branky přece jen přinesl ovoce. Jágr se Zikmundem dotlačili puk do chaosu před brankovištěm, puk vypadl před volného Davida Stacha a ten zamířil přesně – 2:2. V posledních vteřinách ale muselo domácím příznivcům pořádně zatrnout. František Lukeš mohl zamést puk do úplně prázdné brány, jenže ve vysoké rychlosti puk netrefil.
Šlo se tak do prodloužení. V něm měli první větší možnost Rytíři, jenže Brady Austin v luxusní pozici nezamířil přesně a trefil jen Honzíkovo rameno. Hosté tak vyrazili vpřed a rozhodli! Jakub Petružálek využil toho, že je Godla daleko z brány, a rozvlnil síť – 2:3.

Fotogalerie: ZDE

Text: Rytíři Kladno (F.Ardon)
Foto: J. Tušík / Tusik Media

Napsat komentář