EXTRALIGA HOKEJ Karlovarský Kultura Sport Středočeský Z domova

Na Kladně zhasla Energie. Rytíři porazili Vary 4:2

KLADNO – Po pěti porážkách v řadě se Kladno dočkalo první výhry, když na domácím ledě porazilo Karlovy Vary 4:2! Přestože Rytíři v první části prohrávali, ještě před přestávkou srovnali zásluhou Brendana O’Donnella. V parádním druhém dějství si pak domácí vytvořili tříbrankové vedení, když se prosadil opět O’Donnell, kterého ještě doplnili Michal Barinka a André Lakos. V závěrečném dějství už hosté jen snížili jednou brankou. Za zmínku stojí zejména výkon kladenské čtvrté lajny, která byla u tří kladenských branek.

V první části neměl žádný z týmů vyloženě navrch. Šance se střídaly na obou stranách, jenže v prvních minutách hráčům nebylo přáno. Tomáš Rachůnek trefil spojnici tyčí a na druhé straně minul v tutovce David Stach. Po ztrátě v útočném pásmu pak Rytířům ujel Tomáš Vondráček, který únik se štěstím proměnil v první branku – 0:1. Jenže Kladno ještě do sirény odpovědělo! Po výborné práci celé lajny nabil Brendanu O’Donnellovi Tomáš Kaut a kanadský forvard luxusní pumelicí rozvlnil síť – 1:1.

Zákrok Denise Godly / foto: Jan Tušík

Úvod druhé části byl ze strany Kladna velmi podařený. Při dalším výborném střídání čtvrté lajny se Rytíři udrželi v pásmu, Michal Barinka vypálil z vrcholu levého kruhu a trefil se přesně do bližšího rohu branky – 2:1. Domácí pak navíc i podruhé v utkání přestáli nejlepší ligovou přesilovku. A čtvrtá lajna posléze pokračovala v krasojízdě. Brendan O’Donnell si vzal puk v rohu, vykroužil na střed a další nechytatelnou ranou zvýšil – 3:1. Když pak mohli hosté snížit v oslabení, po vlastní chybě opět inkasovali! Jan Bednář vyjel za vyhozeným pukem až ke kladenské střídačce, u kotouče byl však dřív Jakub Valský! Ten sice napoprvé branku z ostrého úhlu minul, pak ale kotouč doputoval k André Lakosovi a ten už před prázdnou bránou nezaváhal – 4:1.

Do třetí části už Kladno vstupovalo v evidentní psychické pohodě, zatímco hráči Energie byli v krizi. Rytíři tak po většinu části tvořili hru a soupeře pouštěli do šancí zejména svými chybnými rozehrávkami. Godla ale vždy vše vyřešil. V přesilové hře pak nepříjemně tečoval Tomáš Rachůnek kotouč do horní tyče, podle všeho se ale stejně jednalo o hru vysokou holí. Karlovarští se ale nakonec přece jen dočkali druhé trefy. Krátce po skončení přesilovky překonal Godlu Petr Šenkeřík – 4:2. Při risku bez gólmana už se skóre neměnilo.

FOTOGALERIE ZDE.

Text: Rytíři Kladno
Foto: J. Tušík / Tusik Media

Napsat komentář