Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: V poledne přepadli klenotnictví v centru Ústí, za čtyři hodiny už byli za mřížemi! Pachatelé loupeže za 2,5 milionu dopadeni

ÚSTÍ NAD LABEM – Krajští kriminalisté dopadli čtveřici cizinců, kteří přepadli v centru Ústí nad Labem klenotnictví. Ti za mřížemi skončili již čtyři hodiny po loupeži.

Ve středu, 30. října 2019, chvíli před polednem vstoupili čtyři maskovaní muži do obchodu a se zbraní v ruce mířili na obsluhu a na přítomné zákazníky. Z prodejny si odnesli luxusní hodinky v celkové hodnotě dva a půl milionu korun. Po rozsáhlém pátrání, které se rozjelo nejen v Ústeckém kraji, se policistům podařilo podezřelé muže zadržet. Jeden z nich byl dopaden zhruba dvě hodiny po loupeži v Ústí nad Labem, kousek od místa činu, a zbývající tři policisté zadrželi ve spolupráci s pražskými kolegy.

Krajský policejní vyšetřovatel obvinil zadržené muže (ve věku 28, 34, 34, 35 let), Litevce, ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže (spáchaným ve spolupachatelství). Zároveň podal podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. Státní zástupce to akceptoval a dnes se rozhoduje o jejich dalším pobytu za mřížemi.

V případě uznání viny jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do dvanácti let. Vyšetřování loupeže i nadále pokračuje.

O případu policisté informovali prostřednictvím tiskového brífinku. Informace zástupům médií poskytoval vedoucí odboru obecné kriminality plk. Mgr. Martin Charvát.

Autor: por. Alena Bartošová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář