Doprava Královehradecký Krimi Kultura Složky IZS Z domova Zajímavosti

Policejní prezident uvedl do funkce ředitele KŘP HK Petra Petříka

Nový ředitel se chce zaměřit na personální stabilizaci a oblast dopravy 

Policejní prezident brig. gen. Jan Švejdar dnes uvedl do funkce ředitele Krajského ředitelství Policie ČR Královéhradeckého kraje brig. gen. Petra Petříka. Dosavadní ředitel plk. David Fulka se dnešním dnem stává ředitelem Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy. Dochází tak k předem avizované personální změně ve vedení Policie ČR,

Policejní prezident představil brig. gen. Petra Petříka přítomným spolupracovníkům a popřál mu v novém působišti mnoho úspěchů. „Věřím, že generál Petřík využije v nové funkci všechny zkušenosti a znalosti, které získal během svého působení na Policejním prezidiu. Jsem také rád, že bude působit v kraji, který je jeho domovským a záleží mu na něm,“ řekl policejní prezident Jan Švejdar.

Brig. gen. Petr Petřík, po krátkém zhodnocení své dosavadní policejní kariéry, sdělil všem přítomným nejbližší plány a priority. Za hlavní považuje setkání se všemi vedoucími organizačních článků krajského ředitelství a územních odborů. „Je pro mne důležité slyšet názory mých kolegů a jejich představy o ideálním fungování jimi řízených úseků„ a dodal: „osobně považuji za prioritu personálně stabilizovat oslabené útvary a důsledně se věnovat oblasti dopravy s ohledem na skutečnost, že v královéhradeckém regionu rapidně stoupá počet úmrtí na silnicích.“

Ke svým prioritám dále doplnil, že k zajištění personální dostatečnosti považuje za klíčové udržet zkušené policisty a zabránit jejich odchodům. Mimo to, si nově jmenovaný policejní ředitel uvědomuje, že Královéhradecký kraj je dopravně exponovanou lokalitou, která má rozsáhlou silniční síť. Z tohoto důvodu je v kraji častý záchyt odcizených vozidel, která se převážejí z Německa či Rakouska do Polské republiky a tedy i tomuto fenoménu hodlá věnovat svoji pozornost.

Ve vztahu k regionu zmínil také existenci průmyslových zón a ocenil, že se jeho předchůdci podařilo obnovit v obyvatelích přilehlých obcí a měst pocit bezpečí. V horských oblastech se pak chce nadále věnovat extrémnímu dopravnímu zatížení turisticky oblíbených oblastí (Šerlich, Špindlerův mlýn, Adršpach).

Brig. gen. Petr Petřík v závěru své řeči zhodnotil nápad trestné činnosti v kraji a sdělil, že i přes klesající tendenci počtu páchaných trestných činů a zvyšující se objasněnost, nesmí policisté polevit v intenzivním odhalování a vyšetřování trestné činnosti s důrazem na oblast kyberkriminality.

Autor : plk. Mgr. Kateřina Rendlová

Jakub Strnad
REDAKTOR, FOTOGRAF jakub.strnad@jvpress.cz Tel: 601 261 235

2 Replies to “Policejní prezident uvedl do funkce ředitele KŘP HK Petra Petříka

Napsat komentář