Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Mostecký malofotbalový podzim spěje do finále

MOST – Již jen dvě neděle má před sebou mostecký malý fotbal, než se ve své polovině uloží jeho sezóna k zimnímu spánku. Tuto neděli byly na hřišti 11. ZŠ Most odehrány další zápasy, tentokrát pouze v lize mladých, tedy v Mostecké lize malé kopané.

Hned první utkání kola bylo kontumováno 5:0 ve prospěch týmu Inseminátors FC pro nedostavení se jejich soupeře proOFFICE.

Následoval střet mezi Katalánci Most a Inseminátors FC. Ten pro sebe jednoznačně získali Katalánci v poměru 15:3. Hned osm kanadských bodů si připsal navrátilec do sestavy Antonín Fišer (4+4). Jemu se nejvíce přiblížil jeho spoluhráč Petr Linka (3+4), nebo Ondřej Hlaváček (3+2). Za poražené přesně pálili Matěj Kurcin (1+1), Daniel Biely a Martin Pučok (oba 1+0).

Katalánci se vzápětí postavili dalšímu soupeři a to letos zatím stoprocentním Jablíčkům Chomutov. Pomalu se probírající hráči Jablíček se nemohli pořádně dostat do zápasu a v poločase prohrávali 3:6. Ve druhé půli však výrazně zlepšili svůj pohyb a bojovnost a nakonec brali výhru 9:6. Jejich ofenzivu táhli Vít Popelka (1+4), Jan Kopta (3+0) či Albert Koštůr (1+2). V dresu Katalánců vynikali Petr Linka (1+2), Antonín Fišer (2+0) či Patrik Šlégr (0+2).

Rozjetá Jablíčka porazila i svého dalšího soupeře, v dobré sestavě nastoupivší GMS Most. Tentokrát si chomutovští připsali výhru 5:3 a jsou tak i po tomto kole stále stoprocentní. Nejproduktivnější v barvách vítězů byl Vít Popelka (2+1), bývalý hráč GMS. K němu se dvěma asistencemi připojil Jan Hyneš (0+2). Za GMS odpovídali Petr Bohata (1+1), Jakub Černý a Antonín Harzer (oba 1+0).
GMS Most si spravili náladu v navazujícím utkání, ve kterém brali tři body za výhru 5:2, po poločase 1:1, nad týmem Litvínoff. Útok vítězů obstarávali Jakub Černý (1+2), Jan Pyskatý (2+0) či Antonín Harzer (0+2). Za poražené mezi tři tyče mířili Michal Kocúr a Jakub Zedník (oba 1+0).

Litvínoff podlehl i ve svém navazujícím utkání a tentokrát větším rozdílem. Švejk si připsal pohodlné vítězství 9:1. Jejich nejproduktivnějším hráčem byl Petr Vokurka (1+4) doplňovaný především Jakubem Zaspalem (3+0) nebo Jiřím Ročenovičem (2+0). Čestný úspěch poražených si připsal Lukáš Vichterey.
Nedělní program uzavřelo nejvyrovnanější utkání dne mezi týmy Gamblers Most a Švejk. To pro sebe po poločase 1:0 nakonec získali konečným výsledkem 2:1 Gambleři, když oba jejich góly nesou podpis Vladimíra Pátka (1+1). Druhý zásah přidal Jakub Polák. Za Švejk odpovídal Daniel Zícha po přihrávce Jakuba Chábery.

Po neděli jsou v čele tabulky bez ztráty bodu Jablíčka Chomutov o tři body před Gamblers Most a o další tři před dvojicí Atlético Most a Švejk.

Kanadskému bodování kraluje produktivní Vít Popelka (6+14) z týmu Jablíčka Chomutov. Za ním je Vladimír Pátek (8+9) z Gamblers Most a dvojice Danyil Dolechek (8+4) z Atlética Most a Pavel Vávra (6+6) ze Švejka.

Pátek s Dolechekem jsou s osmi zásahy nejlepšími střelci soutěže a Popelka se 14 přesnými asistencemi je jejím nejlepším nahrávačem.

Další zápasy má Mostecká liga malé kopané na programu příští neděli. Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář