Auto-Moto Doprava HZS Krimi Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Bezohledný řidič v opilosti bez řidičského oprávnění srazil několik lidí a z místa se pokusil utéct

PRAHA VENKOV – Dopravní policisté z Prahy venkov – Východ zadrželi třiačtyřicetiletého muže, který krátce před polednem způsobil ve Veleni vážnou dopravní nehodu, od které se snažil utéct. Ačkoliv nebyl držitelem řidičského oprávnění, usedl za volant vozidla i přestože byl pod vlivem alkoholu. Zřejmě z důvodu nepřizpůsobení rychlosti jízdy jeho schopnostem počal svojí nebezpečnou jízdu najetím na vyvýšený obrubník na pravé straně, což způsobilo odhození vozidla na opačnou stranu a následný náraz do svislé dopravní značky. V daném místě vůz srazil sedmašedesátiletou ženu a dvě nezletilé děti, z nichž jedno sedělo v dětském vozíku. Tím však jeho jízda nekončila!

Řidič pokračoval dále, kde narazil do další svislé dopravní značky a následně jízdu dokončil nárazem do pravého boku protijedoucího osobního vozidla. Protože vůz bezohledného řidiče po tomto nárazu byl nepojízdný, vystoupil a snažil se z místa odejít pryč, aniž by poskytl první pomoc zraněným osobám.

Po zadržení muže policejní hlídkou dopravního inspektorátu u něho policisté provedli dechovou zkoušku, která opakovaně prokázala přítomnost alkoholu v dechu s hodnotou přes dvě a půl promile.

Kriminalisté následující den bezohlednému řidiči sdělili obvinění ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Autor: por. Mgr. Eva Hašlová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Bezohledný řidič v opilosti bez řidičského oprávnění srazil několik lidí a z místa se pokusil utéct

Napsat komentář