Doprava Nezaradené Praha Zajímavosti Zprávy podle krajů

Kriminalisté objasnili další trestnou činnost muže, kterou páchal nejen na území České republiky

PRAHA- Kriminalisté třetího oddělení druhého policejního obvodu v uplynulých měsících objasnili další případy rozsáhlé majetkové trestné činnosti pětadvacetiletého muže, kterou páchal nejen na území České republiky, ale i Rakouska a Německa. Muž se vloupával nejen do osobních vozidel rozbitím bočních okének, ale i do bytů, sklepů a garáží.

Poté, co se za použití násilí dostal dovnitř, bral vše, co podle něj mělo nějakou cenu. Odcizené věci v podobě jízdních kol, sportovního oblečení a elektroniky pak končily v zastavárnách, či je sám prodával.

V páchání této trestné činnosti není žádným nováčkem. Za majetkovou trestnou činnost byl již v roce 2018 vazebně stíhán, konkrétně pro jednadvacet prokázaných skutků. Po propuštění na kauci v prosinci 2018  se však nepoučil a v trestné činnosti dál pokračoval. Po dvou měsících na svobodě tak „spadla klec“ a mladík byl v únoru opět zadržen. S přihlédnutím na jeho trestní minulost ho soud poslal do výkonu trestu odnětí svobody, kde je do teď. Kriminalisté muži prokázali od jeho propuštění v roce 2018 dalších sedm skutků. Poslední z nich spáchal v únoru ve středních Čechách, kde z pensionu odcizil elektroniku. V souvislosti s tímto případem po jeho totožnosti pátrali středočeští policisté prostřednictvím médií. Jeho totožnost odhalili právě pražští kriminalisté, kteří už věděli, kde hledat. Obvinění pro trestný čin krádež si tak muž převzal ve vězení.

Kriminalisté odsouzenému prokázali celkem osmadvacet skutků se škodou dosahující bezmála devět set tisíc korun

AUTOR: por. Mgr. Jan Rybanský

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Kriminalisté objasnili další trestnou činnost muže, kterou páchal nejen na území České republiky

  1. Pingback: Website

Napsat komentář