Auto-Moto Cestování Doprava Krimi Plzeňský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Osmnáctiletý cizinec ujížděl německým policistům

ŽELEZNÁ RUDA –  Včera vyslal operační důstojník hlídky Územního odboru Domažlice na pomoc při přeshraničním pronásledování ujíždějícího řidiče ze Spolkové republiky Německo do České republiky. 

Řidič vozidla tovární značky Mercedes, které bylo odcizeno v SRN, ujížděl německým policistům ze Spolkové republiky Německo přes bývalý hraniční přechod Železná. Nereagoval na rozsvícený nápis STOP POLICIE doplněný zvláštním zvukovým a světelným znamením modré barvy. Zhruba pět kilometrů za Železnou ve směru na Bělou nad Radbuzou vlivem vysoké rychlosti dostal při průjezdu levotočivé zatáčky s vozidlem na mokré vozovce smyk. Vjel za pravou krajnici, poté vpravo mimo komunikaci, kde narazil do směrového sloupku a dvou stromů. Při nehodě utrpěl osmnáctiletý řidič (cizinec) zranění, se kterým byl převezen do nemocnice k ošetření.

 Dechová zkouška i orientační drogový test byly u řidiče negativní. Škoda na vozidle byla vyčíslena na jeden milion korun. Po ošetření byl cizinec umístěn do policejní cely v Plzni. Případem se dále zabývají domažličtí kriminalisté.

Autor : por. Mgr. Dagmar Brožová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář