Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

Sexy saxofonista René Junior vydává své druhé album

PRAHA – Rozhovor s oblíbeným saxofonistou René Juniorem.

Co můžeme čekat od tvého nového alba?

Je to velmi energické album s výraznými prvky moderní taneční hudby. Chtěl jsem spojit mé dva oblíbené styly…Smooth Jazz a taneční hudbu (house) dohromady. Myslím si, že je to budoucnost v instrumentální hudbě!

Vydáváš již své druhé album. Jaké je oproti tomu prvnímu?

Moje první album bylo spíše pro relax a pohodu. Dobře se poslouchalo a lidi uklidňovalo. Druhé album je pravý opak. Naopak vás inspiruje energií tvořit a jít něco dělat.

Vystupuje s tebou na albu někdo?

Na albu se mnou vystupuje zpěvák a kytarista Santiago Ferreira z Brazílie, s kterým jsem složil své první album a který se staral o zvuk na tomto albu a dále slovenský pianista Tomáš Jochmann, který nahrál nádherné solo v jedné písničce. To si opravdu poslechněte! Oba jsou to světoví muzikanti a také producenti, tak doufám, že spolu ještě něco v budoucnu vytvoříme.

Kdo ti album pokřtí?

Jsem instrumentalista a tak je pro mne ctí, že mé album budou moci pokřtít jedni z nejznámějších instrumentalistů u nás a těmi jsou Felix Slováček a Pavel Šporcl. Felix křtil mé první album, potkávali jsme se na akcích a jsem potěšen, že znovu přijde. Jsem také rád, že mé pozvání přijal i houslista Pavel Šporcl. Dalšími, kdo budou album křtít jsou moji kamarádi zpěvák Peter Pecha a Jakub Kocián (DJ Giacomo).

Řekni nám jak jsi se dostal právě k saxofonu?

Důvod proč jsem začal hrát na saxofon je, protože nikdo nechtěl do kapely klarinet. Po 10ti letech hraní a tréninku na klarinet v hudebce jsem se dostal do kapely a tam mi řekli. „René, hraješ sice dobře ale my bychom potřebovali aby jsi hrál na saxofon a ne na klarinet“. A tak jsem si řekl, že si koupím saxofon a naučím se na něj. A to mě dovedlo až sem.

Kde všude jsi hrál a pro koho?

Ufff….toho bylo už hodně. Hrál jsem třeba pro Karla Gotta, Lucii Bílou, Jana Krause, Jiřinu Bohdalovou, Jakuba Prachaře, Jaromíra Jágra, Petra a Gabinu Koukalovi, Leoše Mareše. Hrál jsem třeba na svatbě Patrika Hezuckého…je toho opravdu spoustu!

Jaký byl tvůj nejlepší moment, na který nikdy nezapomeneš?

To je strašně těžká otázka. Mám pocit, že každé hraní je něčím výjmečné a speciální. Tak třeba jednou jsem hrál na česko-australské svatbě v Praze na Žofíně. Přede mnou hrálo duo z filhramonie. Hráli krásnou skladbu od Dvořáka a já jsem měl jít rovnou po nich se setem s taneční hudbou, deep house a tak…prostě úplně něco jiného. Nechtěl jsem kazit romantickou atmosféru, kterou vytvořili tak jsem se šel 2x zeptat svatební koordinátorky jestli opravdu mám hrát tento žánr. Ona mne ujistila, že takové bylo přání ženicha a nevěsty a že se mám držet plánu. K mému překvapení se během první písničky strhla taková párty, že všichni tancovali a dokonce mě jeden chlapík vzal na ramena když jsem hrál. Nezapomenutelná atmosféra.

Říká se, že saxofon je nejvíc sexy nástroj ze všech. Můžeš to potvrdit?

Myslím, že to můžu potvrdit a hlavně je to jeden z mála hudebních nástrojů, u kterého při hraní můžete tancovat a to na lidi (holky) strašně působí.

Jaké jsou tvé záliby? Vypadáš že hodně sportuješ?

Dlouhá léta jsem dělal bojové umění s názvem Wing Tsun. Jednoduše řečeno „street fight“. Ale v posledních letech me chytil fitness a zdravý životní styl, kterému se ve volném čase věnuji.

Kde všude tě můžeme spatřit?

Teď z hlavy nevím, ale důležité akce najdete na mých stránkách nebo sociálních sítích. Nejjednodušší věc jak mě vidět je si mě objednat…(smích).

Jaké styly hudby hraješ?

Spektrum stylů které hraji je opravdu široké. např. smooth jazz, latinskou hudbu, funk, soul, moderní taneční hudbu s DJ, deep house, elektroswing ale i romantické skladby na svatbách. Díky saxofonu mám opravdu široké využití.

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář