Krimi Pomáháme Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Muž mířil na policisty dlouhou střelnou zbraní

BEROUNSKO – Včera  v odpoledních hodinách prováděla hlídka dopravních policistů při běžném výkonu služby kontrolu řidičů v obci Zdice.

Při této kontrole zaznamenali, že z okna bytového domu na ně míří neznámý muž dlouhou střelnou zbraní. Policisté okamžitě zalarmovali lidi v blízkosti domu, kterých se v tu chvíli na místě nacházelo hned několik, aby se stáhli do bezpečné vzdálenosti s ohledem na ochranu jejich života a zdraví a provedli okamžitý zásah proti tomuto muži, který po opakovaných výzvách vystoupil z domu a byl na místě zadržen. Následně bylo zjištěno, že na hlídku z okna mířil vzduchovkou opatřenou optickým zaměřovačem.

Zbraň byla na místě policisty zajištěna a zadržený muž byl eskortován do policejní cely. V současné době kriminalisté zjišťují motiv mužova jednání a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. Muž byl již v minulosti trestně stíhán za násilí proti úřední osobě a další trestnou činnost, v rejstříku trestů má celkem devět záznamů.

Autor : por. Bc. Marcela Pučelíková

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář