Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský

Organizovaná skupina se dopouštěla krácení DPH prostřednictvím obchodů s luxusními vozidly

Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) se v uplynulých dnech účastnila pod hlavičkou EUROPOLU mezinárodně koordinované akce namířené proti organizované skupině osob, která se měla dopouštět krácení DPH prostřednictvím obchodů s luxusními vozidly v několika zemích EU. 

Organizovaná skupina osob, složená převážně z občanů Chorvatska, měla na území České republiky založit několik obchodních společností. Prostřednictvím těchto společností obchodovala s luxusními vozidly. Vozidla měla být nakupována v jednom státě EU a následně dodávána zájemcům ze zemí bývalé Jugoslávie za výhodnou cenu, dosaženou neoprávněným zkrácením daně v řetězci nastrčených společností se sídly v jiných státech EU.

V rámci operace FUGA provedli na území ČR kriminalisté NCOZ několik domovních prohlídek. Akce probíhala rovněž v Německu a v Chorvatsku, kde byly zadrženy osoby řídící tuto organizovanou skupinu a rovněž došlo k zajištění značné sumy peněz v hotovosti.
 

Autor : plk. Mgr. Jaroslav Ibehej

Zdroj foto : Wikipedia

Jakub Strnad
REDAKTOR, FOTOGRAF jakub.strnad@jvpress.cz Tel: 601 261 235

Napsat komentář