Cestování Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Školní okénko Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

Betlémské světlo dorazilo do Česka! Vlaky ho z Vídně přivážejí a rozvážejí po celé republice skauti

ČESKO – Betlémské světlo dorazilo vlaky do Čech. Letošní cesta skautů pro Betlémské světlo do Vídně se uskutečnila v sobotu 14. prosince a během dnešní soboty bylo Betlémské světlo postupně rozvezeno skautskými kurýry vlaky po republice.

V letošním roce skauti Betlémské světlo rozvezou 66 vlaky a vy si pro plamínek můžete přijít na 696 místních akcí a 784 vlakových stanic. Najděte si na mapě místo vám nejbližší.

Pokud chcete také letos uspořádat setkání s předáváním Betlémského světla, využijte naši aplikaci a dejte s její pomocí vědět ostatním.

Na poštách v Praze, Brně a Olomouci bude možno 21.–23. 12. 2019 získat příležitostné razítko Betlémského světla.

Betlémské světlo dnes dorazilo například také do Semil. Až do Štědrého dne jej budou střežit skauti a vy si pro něj budete moci na pět míst mezi 9 a 11 hodinou přijít – do knihkupectví Křižovatka a Kosmas, Státního okresního archivu, Sboru Dr. K. Farského a skautské klubovny v Semilech…

Akci Betlémské světlo zastřešuje Junák – český skaut je největší výchovná organizací pro děti a mládež v Česku. Za posledních 13 let se počet skautek a skautů v zemi zvýšil ze 40 tisíc na více než 64 tisíc. Skauting vede k formování charakteru, přináší mladým lidem dobrodružství a partu kamarádů. Je největším hnutím mladých na světě – hlásí se k němu 60 milionů dětí, mladých lidí a dospělých dobrovolníků ve 216 zemích světa. Více na www.skaut.cz.

Zdroj: Skauti 
a Betlémské světlo
Foto: Skauti Semily

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář