Karlovarský Kultura Politika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Od 1. ledna 2020 je novým hejtmanem Karlovarského kraje Petr Kubis

KARLOVARSKO – V čele Karlovarského kraje vystřídal dosavadní hejtmanku Janu Mračkovou Vildumetzovou, která na jaře letošního roku očekává narození miminka. Petr Kubis po uplynulé tři roky působil jako její náměstek. Bývalá hejtmanka ve vedení kraje zůstane, a to jako neuvolněná náměstkyně hejtmana, jež má na starosti oblasti financí a komunikaci s ústředními orgány státní správy.

Hejtman Petr Kubis má ve své gesci sféru legislativy, krizového řízení a bezpečnosti, vnějších vztahů, vnitřních záležitostí a sociálních věcí. „Když jsem nastupoval do vedení kraje, bral jsem to tak, že jdu hlavně pracovat s tím největším nasazením. Nedokázal jsem si představit, co všechno to bude znamenat. Chtěl bych poděkovat za tu možnost stát se hejtmanem a jsem velmi rád, že paní hejtmanka zůstane ve funkci náměstkyně mou oporou,“ řekl.

K dalším změnám v Radě Karlovarského kraje došlo již v prosinci 2019, kdy doplnil vedení kraje nový krajský radní pro oblast tělovýchovy a sportu, osminásobný vítěz Velké pardubické a krajský zastupitel Josef Váňa. Resort kultury a památkové péče po zesnulé náměstkyni hejtmanky Daniele Seifertové převzal náměstek hejtmanky Martin Hurajčík, který má nadále v gesci dopravu a silniční hospodářství. Změny, které schválilo krajské zastupitelstvo, budou platit do krajských voleb v říjnu 2020.

Osobní data – Mgr. Petr Kubis
Narodil se 28. listopadu 1968. Vystudoval Policejní akademii Praha, obor Bezpečnostně právní studia, následně obor Policejní management a kriminalistika. Od roku 1987 pracoval v různých pozicích u Policie ČR, v letech 2008 a 2009 působil jako vedoucí odboru Bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně. V roce 2007 získal cenu ministra vnitra „Policista roku“. V roce 2009 se stal velitelem Městské policie Sokolov, je autorem projektu „Bezpečné město“. Po krajských volbách v roce 2016 byl jako člen hnutí ANO 2011 uvolněn do funkce náměstka hejtmanky Karlovarského kraje, zároveň je členem Rady města Sokolov.

Autor: Jana Pavlíková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář