Královehradecký Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Muž pěstoval marihuanu v bytě a dílně

HRADECKO – Policisté zabývající se toxi kriminalitou v minulém týdnu obvinili 41letého muže z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let. 

Na konci roku při silniční kontrole dopravní policisté v Hradci Králové podrobili dechové zkoušce zmíněného muže jako řidiče osobního auta. Dechová zkouška byla negativní, ale test na přítomnost jiných návykových látek ukázal přítomnost kokainu a canabisu. Posléze se policistům přiznal, že v zavazadlovém prostoru převáží barel s několika kusy rostlin konopí do garáže k usušení. Muže policisté zadrželi a převezli na služebnu k dalším úkonům.

Poté při domovní prohlídce našli v jeho pronajatém bytě téměř 100 rostlin o výšce cca 10 cm a pěstební box, v kterém měl 21 rostlin o výšce 60 – 80 cm, z kterých 12 sklidil (objeveny v kufru auta). Dále o pár ulic dál v jeho pronajaté dílně našli plastový box a 4 pěstební stany, v kterých měl 5 matečních rostlin a více jak 60 sazenic a v plastovém kbelíku rostlinnou sušinu. Při prohlídce zajistili věci potřebné k pěstování konopí, jako jsou hnojiva, svítidla, předřadníky, ventilátory a další.

Zajištěné sazenice policisté předali k odbornému vyjádření, které potvrdilo, že se jedná o konopí s vysokým obsahem THC, které je použitelné k výrobě marihuany. Z vyšetřování vyplynulo, že muž je uživatelem marihuany od svých 15 let a drogu prý pěstoval čistě pro svoji potřebu.
Muž je stíhán na svobodě.
Řízení pod vlivem návykových látek vedou samostatně dopravní policisté jako přestupek, který předají správnímu orgánu k dořešení.

Autor : por. Iva Kormošová

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář