Praha Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Hasiči v Praze zasahovali u požáru opuštěné budovy

PRAHA- Několik jednotek hasičů zasahovalo v ulici Voctářova. Požár se podle dostupných informací podařilo dostat pod kontrolu. Na místo postupně vyjely 4 jednotky profesionálních hasičů a 6 jednotek dobrovolných hasičů. Na místo také dorazila chemická služba z Petřin. Hasiči lidem v oblasti nedoporučovali větrat.

Po 21. hodině hasiči na twitteru napsali, že se jim požár podařilo lokalizovat a mají ho pod kontrolou. Plameny nakonec zasáhly jen půlku stavby.

Požárem byl zasažen objekt o rozměrech 20 krát 15 metrů. Na likvidaci plamenů bylo nasazeno celkem 9 vodních proudů, hasební zásah probíhal i pomocí výškové techniky a v dýchací technice. V místě zásahu byla Policií ČR regulována doprava, chemická služba prováděla kontrolní měření koncentrací zplodin hoření. Ty však nepřekročily hygienické limity.

„Několik jednotek pražských hasičů vyjelo do ulice Voctářova k požáru opuštěné budovy. Zasažen je objekt o rozměru 20 krát 15 metrů v plném rozsahu. Na místo si velitel zásahu žádá další posilové cisterny. Hasíme čtyřmi C proudy v dýchací technice. ” napsali hasiči na twitteru.

Vzhledem ke stavu objektu byla událost beze škody a není evidováno žádné zranění. Hasičští a policejní vyšetřovatelé prověřují, zda došlo k požáru nedbalostí nebo úmyslným zapálením.

Zdroj: HZS PRAHA

 

 

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář