Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Záchranáři resuscitovali řidiče po nehodě na Novojičínsku

NOVOJIČÍNSKO – Posádka rychlé zdravotnické pomoci spolu s leteckými záchranáři zasahovali v úterý 21. ledna u dopravní nehody dodávkového automobilu na Novojičínsku. Havárie vozidla, které mezi Příborem a Novým Jičínem, na silnici u obce Libhošť, narazilo do svodidel a převrátilo se na bok, byla operátorům ZZS MSK nahlášena před třináctou hodinou.

Devětačtyřicetiletý muž nejevil, po vytažení z automobilu svědky události, známky života. Záchranáři se pomocí rozšířené resuscitace snažili obnovit činnost pacientova srdce. Prováděli nepřímou srdeční masáž, a to i za použití přístroje k jejímu zajištění, umělou plicní ventilaci, podávali léky a následně se jim podařilo krevní oběh pacienta obnovit. Zasahující lékař neobjevil na jeho těle známky větších poranění. Muž byl za stálého monitorování základních životních funkcí vrtulníkem přepraven do FN Ostrava.

Okolnosti vzniku nehody i samotný stav pacienta naznačují možné interní obtíže s následnou srdeční zástavou a dopravní nehodou v důsledku ztráty vědomí.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Záchranáři resuscitovali řidiče po nehodě na Novojičínsku

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář