Doprava HZS Jihočeský Krimi Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Převrácený kamion s přívěsem omezil provoz na 108 km, ve směru na České Budějovice

JIHOČESKÝ KRAJ  – Dopravní nehodu na dálnici D3 u Veselí nad Lužnicí od ranních hodin vyšetřují policisté Dálničního oddělení Chotoviny.

Kolem 07:00 hod. jel řidič nákladního vozidla tovární značky Man s přívěsem, převážející zahradnický materiál, ve směru od Veselí nad Lužnicí na České Budějovice, kde u sjezdu Veselí nad Lužnicí – Horusice, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem nákladu a povětrnostním podmínkám, kdy vjel na pravou stranu krajnice a poté se převrátil na bok. Vzhledem k tomu, že hrozilo nebezpečí další nehody, byly na místo vysláni jak dálniční policisté, tak i jejich kolegové z Dopravního inspektorátu Tábor.

Vyšetřování nehody v dopoledních hodinách omezilo provoz na dálnici mezi Veselím nad Lužnicí a Horusicemi, na 108 km, v pravém jízdním pruhu.

Policie ČR připomíná , aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti na rychlostních komunikacích a pochopitelně i silničních nižších tříd, neboť v ranních hodinách se tvoří hustém mlhy a zejména ve vyšších oblastech kraje vzniká nebezpečí náledí.

Autor: por. Bc. Milan Bajcura

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář